No 14. līdz 16. novembrim Liepājā norisināsies starptautisks uzņēmējdarbības ideju pārbaudes, biznesa modeļu un produktu izveides pasākums «Startup Weekend», kas šī gada sākumā veiksmīgi noritēja arī Rīgā. Šī pasākuma ietvaros vienā nedēļas nogalē iedvesma un entuziasms var pārtapt jaunā «start–up» uzņēmumā.

Ziņas Fold 13. novembris, 2014

«Startup Weekend Liepaja» ir 54 stundas ilgs pasākums, kas modelēts tā, lai uzņēmējiem un ideju autoriem nodrošinātu praktiskas darbības pieredzē balstītu pilnveidošanos. Pasākums ir vērsts uz darbību, inovāciju un izglītību, un tā laikā dalībniekiem ir jāizveido «start–up» uzņēmums un jāspēj sadarboties ar līdzīgi domājošiem cilvēkiem ārpus sava ikdienas kontaktu tīkla. «Startup Weekend» sāksies piektdienas vakarā ar autoru ideju prezentācijām, no kurām tiks izvēlētas 10 idejas, katrai no tām izveidojot savu darba grupu. Nākamajā dienā notiks ideju testēšana, biznesa modeļu attīstība un produktu pamata prototipu radīšana, kā arī praktiski semināri un konsultācijas no pieredzējušiem mentoriem. «Startup Weekend» programma noslēgsies svētdienas vakarā ar komandas darba rezultātu prezentāciju žūrijai: uzņēmējam un biznesa eņģelim Viesturam Sosāram un reklāmas, mārketinga un dizaina uzņēmuma «Trumpet», organizācijas «Idea Village» un uzņēmuma «Naked Pizza» līdzdibinātājam Robijam Vitrano (Robbie Vitrano). Veiksmīgākās «Startup Weekend Liepaja» komandas dosies sacensties ar citiem pasaules labākajiem «start–up» uzņēmumiem pasākumā «Global Startup Battle 2014».

Dalībai pasākumā pieteikties aicināti IT speciālisti, web programmētāji, web dizaineri, web mārketinga, SEO un SMM speciālisti, uzņēmēji, uzņēmējdarbības attīstītāji, projektu vadītāji, studenti, ideju autori, kā arī cilvēki, kas vēlas kļūt par uzņēmējiem un būtu ieinteresēti veidot sadarbību ar informāciju tehnoloģiju speciālistiem, lai uz sadarbības bāzes dibinātu jaunus Latvijas uzņēmumus ar starptautisku izaugsmes potenciālu.

Plašāka informācija, norišu programma un reģistrācija pasākumam pieejama «Startup Weekend Liepaja» mājaslapā. Jaunumiem iespējams sekot pasākuma Facebook un Twitter lapās. Dalības maksa ir 35 eiro, un pasākums notiks angļu valodā. Norises vieta — bijušā veikala «Māja» telpas, Vecā ostmala 24, Liepāja. Pasākums tiek rīkots ar Latvijas Garantiju aģentūras atbalstu.