Attēls — FAD

Noslēdzot rudens – ziemas semestri, RISEBA Arhitektūras un dizaina fakultāte (FAD) no 17. līdz 19. decembrim organizē ikgadējo semestra noslēguma pasākumu sēriju «Pusceļš», kuru aicināti apmeklēt arī arhitektūras un saistīto nozaru profesionāļi, citu augstskolu studenti, kā arī citi interesenti.

Ziņas Fold 17. decembris, 2014

Trīs dienu programmā iekļautas pirmo trīs arhitektūras studiju kursu studentu projektu aizstāvēšanas prezentācijas, atklātas ārvalstu viesu lekcijas, diskusija par arhitektūras izglītību mūsdienās, studentu darbu ekspozīcijas atklāšana un personīgās izaugsmes balvas pasniegšana. Pasākumos būs iespēja tikties ar arhitektiem un arhitektūras teorētiķiem, kuri šogad augstskolā vadījuši projektēšanas mācību procesu — Bārtu Melortu (Bart Melort, Beļģija) no arhitektūras studijas «MikeViktorViktor», Udo Garicmanu (Udo Garritzmann, Vācija / Nīderlande), kā arī ar uzaicinātajiem studentu projektu žūrijas un diskusijas viesiem Kelliju A. Nelsonu (Kelly A. Nelson, Dānija / ASV), Anu Rohu (Ana Rocha, Nīderlande) un Aleksandru Rapaportu (Alexander Rappaport, Krievija / Latvija).

Nākamais studiju gads arhitektūras un dizaina fakultātē aizsāksies ar pirmo arhitektūras studentu bakalaura darbu aizstāvēšanu janvāra beigās, jaunajiem pilsētplānotāja Martina Sobotas (Martin Sobota, Nīderlande) no biroja «Cityförster», arhitekta Gata Gavara un citu pasniedzēju kursiem, studiju braucieniem uz Stokholmu un Roterdamu, atklāto vieslekciju cikla turpinājumu un citām aktivitātēm.

Programma

Trešdiena, 17. decembris, plkst. 14.30

1. kursa arhitektūras studentu projektu «Māja vienai personai «uz riteņiem»» aizstāvēšana.

Ceturtdiena, 18. decembris, plkst. 10.00

2. kursa arhitektūras studentu projektu «Kolektīvais mājoklis un pilsēta» aizstāvēšana — Rīgas centra (RVC aizsardzības zonas) kvartālu attīstības vīzijas un daudzstāvu daudzdzīvokļu ēku projekti Maskavas forštatē; 3. kursa arhitektūras studentu projektu «FAD Arhitektūras skolas un RISEBA Biznesa inkubatora ēkas Ūdens ielā rekonstrukcija» aizstāvēšana.

Piektdiena 19. decembris
10.00

Diskusija par arhitektūras izglītību mūsdienās un nākotnē «Arhitektūras apgūšana šodien. Kas? Vai Kā?» ar arhitektūras teorētiķi Aleksandru Rapaportu.

13.00

FAD starptautisko viesu atklātās lekcijas: Ana Roha «Gaisma, forma, kontrasts» un Kellijs A. Nelsons «Labklājības eksports: dāņu arhitektūra ārpus Dānijas».

15.00

Studentu darbu ekspozīcijas «Atklājumi» atklāšana, starptautiskās žūrijas īpašās personīgās izaugsmes balvas pasniegšana studentiem un FAD kopienas tīklošanās.

20.00

RISEBA ikgadējā Ziemassvētku balle viesnīcā «Radisson Blue Daugava».

 

Visi pasākumi norisināsies RISEBA Arhitektūras un mediju centrā «H2O 6», Ūdens ielā 6, Rīgā, un tiks vadīti angļu valodā. Plašāku informāciju par pasākumu norisi iespējams atrast FAD mājaslapā.