Vāka ilustrācija — Pauls Bankovskis, dizains — Madara Krieviņa

«Modernista» ziemas numurs atnesis priecīgu vēsti — Rīgā atvērts tāda paša nosaukuma veikals, kur līdzās žurnāla iepriekšējiem izdevumiem un arhitektūras grāmatām atrodami arī izmeklēti dizaina priekšmeti.

Ziņas Fold 22. decembris, 2014

Ziemas numurā uzmanības centrā ir darba vide — starptautisku uzņēmumu «Cabot» un «Accenture» Rīgas biroju interjeri, telpas radošam darbam Viļņā un Kaselē, kā arī dzīvoklis, kas glabā dzejnieka Aleksandra Čaka darba kabinetu.

«Modernistam» šoreiz ir īpašs pielikums, kurā apkopotas aizvadītās Latvijas Arhitektūras gada balvas laureātiem veltītas esejas. Arhitektūras kritikas un ilustrācijas žanrā debitējuši gan jauni autori, gan pieredzējuši rakstnieki, sniedzot savu skatījumu uz 2014. gada labākajiem arhitektūras darbiem.

Žurnāla modes lapās pētītas tiešsaistes un klātienes iepirkšanās iespējas Baltijas reģiona dizaina un modes veikalos. Ēdiena rubrikā šoreiz šokolādes kūre, bet mantojuma sadaļā stāsts par Igaunijas klavieru rūpnīcas «Estonia» izveidi un spēju pielāgoties gan padomju okupācijai, gan privatizācijas ērai, gan starptautiskas konkurences apstākļiem mūsdienās.

Vienlaikus ar jaunā numura iznākšanu durvis Rīgā, Ģertrūdes ielā 62 vēris jauns veikals un klubs «Modernists». Šeit būs iespējams atrast žurnāla iepriekšējos numurus, izvēlēties mēbeles, dizaina priekšmetus un vīnu, un jaunā formātā atgriezīsies «Lukabuka» arhitektūras un dizaina grāmatu lete.