Ilustrācija — FOLD

Līdz 6. februārim profesionāli mākslinieki un citi radošo profesiju pārstāvji aicināti iesniegt pieteikumus finansiālam atbalstam radošajiem braucieniem uz kādu no Ziemeļu vai Baltijas valstīm, bet līdz 4. februārim uz finansējumu var pretendēt mākslinieku rezidences, kas gatavas uzņemt viesus no šīm valstīm.

Atbalsts Fold 13. janvāris, 2015

Ziemeļvalstu un Baltijas valstu mobilitātes programmas «Kultūra» darbības termiņš pagarināts līdz 2017. gadam, un no 2015. gada sākuma atvērta pieteikšanās divos moduļos: atbalsts radošiem braucieniem un atbalsts mākslinieku rezidenču centriem.

Atbalsts radošiem braucieniem

Mobilitātes programma paredzēta Baltijas un Skandināvijas valstu mākslas un kultūras nozaru pārstāvjiem: dažādos žanros strādājošiem profesionāliem māksliniekiem, autoriem, tulkotājiem, kuratoriem, producentiem, kultūras redaktoriem, pētniekiem u.c. Finansiālais atbalsts paredzēts ceļa un uzturēšanās izmaksu segšanai 1 līdz 10 dienu ilgiem braucieniem uz Baltijas un Skandināvijas valstīm.

Uz finansējumu var pretendēt gan individuāli ceļotāji, kas dzīvo Baltijas un Ziemeļvalstīs, gan nelielas grupas (līdz 6 personām), ja visi grupas dalībnieki dodas uz vienu un to pašu vietu no viena un tā paša punkta vienā un tajā pašā laikā. Finansējums netiek piešķirts valsts ierēdņiem un organizācijām, bet studenti tiek aicināti izmantot Nordplus piedāvātos grantus.

Piešķirtā granta apjoms tiek aprēķināts atbilstoši vidējām uzturēšanās un ceļošanas izmaksām katrā valstī. Agrākais iespējamais brauciena datums ir 2 mēneši pēc pieteikšanās termiņa, tātad ne agrāk kā 2015. gada 6. aprīlī.

Plašāka informācija un pieteikšanās forma atrodama Ziemeļvalstu Kultūras punkta mājaslapā. Pieteikšanās atvērta līdz 2015. gada 6. februārim.

Atbalsts mākslinieku rezidencēm

Programma «Kultūra» piedāvā arī finansiālu atbalstu mākslinieku rezidenču centriem Ziemeļvalstīs un Baltijas valstīs, lai tie varētu uzņemt profesionālus māksliniekus un kultūras darbiniekus no citām šī reģiona valstīm. Tiek segtas ceļa, uzturēšanās un citas ar mākslinieka uzņemšanu saistītās izmaksas. Rezidenču centriem ir tiesības pašiem izvēlēties, kurus māksliniekus vai mākslinieku grupas uzņemt.

Plašāka informācija un pieteikšanās forma atrodama Ziemeļvalstu Kultūras punkta mājaslapā. Pieteikšanās atvērta līdz 2015. gada 4. februārim.

 

Latvijā programmu «Kultūra» administrē Ziemeļu Ministru padomes birojs.