Ilustrācija — Edvards Percevs

Šo trešdien, 28. janvārī plkst. 17.00 Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejs (DMDM) aicina uz šī gada pirmo pasākuma cikla «Vārds Latvijas dizaineriem» sarunu vakaru «Dizains stāsta: Kultūras mantojums un tradīcijas jaunās interpretācijās».

Ziņas Fold 27. janvāris, 2015

Saka, ka viss jaunais ir labi aizmirsts vecais. Vai tā ir? Skaidrs, ka tradīciju un vēstures pārzināšana ļauj daudz brīvāk darboties jebkurā profesijā un bieži dod impulsu radošiem atklājumiem, arī dizaina jomā. Pēdējā laikā tapuši vairāki interesanti sadarbības projekti starp dizaineriem un muzejiem, kuru pamatā ir latviešu mākslas mantojuma radoša pārstrāde jaunos, lietojamos produktos. Šajā tikšanās reizē runāsim par diviem no tiem, kuros izmantots tieši lietišķās mākslas meistaru veikums.

Dizainere Aļona Bauska stāstīs par zīmola «QooQoo» tērpu kolekciju ar Latvijas Nacionālā mākslas muzeja krājuma priekšmetu apdrukām, bet zīmola «Miesai» attīstītājs Jānis Barlo — par darbu pie dizaina priekšmetu sērijas ar atsauci uz Anša Cīruļa 20. gadsimta sākuma daiļradi. «Purpurs» radošā direktore Ginta Šmite stāstīs par pieredzi, veidojot augstas kvalitātes papīra lietas ar oriģinālu dizainu. Vairākas populāras produktu sērijas zīmols radījis ar pārdomātiem latviešu etnogrāfisko rakstu rotājumiem. Savukārt «Woolings» apavu radītāja Marija Vlasova dalīsies ar pieredzi, veidojot modernus un ērtus apavus no tik sena un tradicionāla materiāla kā filcs.

 

Ieeja pasākumā ir bez maksas un iepriekšēja pieteikšanās nav nepieciešama. «Dizains stāsta» norisināsies Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā, Skārņu ielā 10/20, Rīgā. «Vārds Latvijas dizaineriem» ir daļa no pasākumu cikla «Vārds dizainam».