Publicitātes attēls

10. martā «radi!2015» nedēļas kontekstā «Spīķeros» norisināsies radošo industriju forums «Creative Showcase», kura ietvaros noritēs lekciju un darbnīcu sesija «Architecture+». Tās mērķis ir atklāt jauno tehnoloģiju izpausmes un ietekmi uz arhitektūru un apbūvēto vidi, pilsētu un cilvēkiem, aptverot tādas tēmas kā jaunās ražošanas metodes un produkcijas formas, jaunie materiāli, interaktīvā arhitektūra, 3D printeri, robotika, mobilitāte, IT un programmēšana.

Ziņas Fold 5. marts, 2015

«Architecture+» piedāvās iepazīties ar Latvijas ekspozīciju Tallinas Arhitektūras biennālei (TAB), kuras starpdisciplinārā arhitektu un tehnoloģiju speciālistu komanda demonstrēs Latvijas jauno tehnoloģiju inovatīvu apvienojumu ar arhitektūras valodu un kontekstu. Savukārt TAB kuratori iepazīstinās ar šī gada biennāles tēmu «Self–Driven City», kas apcerēs to, kā jaunākās tehnoloģijas un tehnoloģiskie sasniegumi nākotnē mainīs arhitektūru, pilsētvidi un arhitektu darbu. Par starpdisciplinārās sadarbības praktiskajiem piemēriem laikmetīgas arhitektūras un tehnoloģiju ietvaros lekcijās diskutēs starpdisciplinārs mākslinieks un pētnieks Luis Migels Žirao (Luis Miguel Girão) un tehnoloģiju eksperts, radošam mācību procesam paredzētās datorspēles «Professor Why» līdzautors Mateušs Marmolovskis (Mateusz Marmołowski).

Darbnīcā, kas vērsta uz jaunu produktu un pakalpojumu izveidi, arhitektūras un jauno tehnoloģiju studenti attīstīs starpnozaru sadarbības modeļus un pieredzēs, kā praktiski norit sadarbība starp dažādām jomām, kādi ir tehnoloģiju un arhitektūras prakses saskares punkti un inovāciju potenciāls.

«Architecture+» programma:

11.00 Helēnas Pau, TAB R&D izstādes kuratores prezentācija
11.45 Iepazīstināšana ar Latvijas TAB ekspozīcijas koncepciju un tapšanas gaitu
12.30 Radošā darbnīca
14.00 Luisa Migela Girao un Mateuša Marmolovska lekcijas

 

Darbnīcai iespējams pieteikties līdz 9. martam Latvijas Arhitektu savienības mājaslapā. Forums «Creative Showcase» notiks Spīķeru kvartālā, Maskavas ielā 12–k1, 3. stāvā, un ieeja tajā ir bez maksas.