Foto — Mārtiņš Cīrulis

«BlankBlank» rudens–ziemas 2015 kolekciju «Fields b&w» iedvesmojusi ziemeļu ainava. Ledus lauki, aukstie vēji un dziļie ūdeņi pārtulkoti melnbaltos krāsu viļņos un lakoniskos griezumos, kas reizē ir gan sportiski, gan sievišķīgi.

Ziņas Fold 19. maijs, 2015

Dizainerus Mārtiņu un Lindu Blankus šoreiz aizrāvis ne vien ziemeļu skarbums, bet arī austrumnieciska enerģijas strukturēšana mandalā, kas kā grafisks ornaments rotā vienu no kolekcijas mēteļiem. Lai gan «Fields b&w» audumos un apdrukās dominē melnā krāsa, kolekcijā atrodami arī vairāki pavisam gaiši un romantiski modeļi.

Arī šajā kolekcijā «BlankBlank» turpina eksperimentus ar grafiskiem rakstiem un audumu apdrukām. Sietspiedes tehnikā veidotie laukumi, švīkas un viļņi ne tikai pārveido audumu tekstūru, bet arī būtiski maina apģērba kopējo izskatu. Kolekcijā ietilpst mēteļi un jakas, kleitas un svārki, sportiski «unisex» džemperi un bikses, kā arī aksesuāri — šalles un cepures. Apģērbiem izmantoti dabīgi materiāli — vilna, viskoze, zīds, kokvilna un džinsa audums.

Latvijā kolekcija būs pieejama 2015. gada rudenī veikalā «Paviljons».