Kadrs no filmas

4. maijā Latvijas filmu maratona ietvaros kinoteātrī «Splendid Palace» pirmizrādi piedzīvos režisora Pētera Ķimeļa debijas filma «Notikums Kālija parkā», kas stāsta par divu brāļu attiecībām un satuvināšanos.

Ziņas Fold 1. maijs, 2015

Filmas tematika ir klasiska un viegli nolasāma, it sevišķi tiem, kam ir brālis vai māsa. Sižeta problemātika tiek risināta mūsdienu vidē, vieglo narkotiku vilinājums un vēlme pēc izklaides tiek pretnostatīta emocionālām attiecībām, kuras ņem virsroku.

«Notikums Kālija parkā» filmēšana norisinājās pagājušā gada vasarā Liepājā, Kuldīgā un Dundagā, un lielākā filmas daļa tikusi uzņemta vidē ar vizuāli spēcīgu noskaņu — «Liepājas Metalurga» slēgtajā teritorijā. Režisors Pēteris Ķimelis nenoliedz, ka filmēšana bijusi izaicinājums, īpaši darbā ar aktieriem. Galvenajās lomās redzami jaunie un talantīgie aktieri Toms Treinis un Uga Lūsis, savukārt filmas operators ir Andrejs Rudzāts, kura stilistika tiek raksturota kā estētiski piesātināta.

«Notikums Kālija parkā» ir viena no četrām Nacionālā Kino centra (NKC) 2014. gada konkursā finansētajām debitantu spēles īsfilmām. NKC iniciatīva veidot atsevišķu konkursu debijas filmu finansēšanai tika īstenota pirmo reizi un turpinās arī šogad. «Notikums Kālija parkā» tiks izrādīta kopā ar otru NKC debitantu īsfilmu konkursā finansēto, režisores Agneses Laizānes debijas filmu «Spoguļvīrs». Filmu pirmizrādes seanss notiks 4. maijā plkst. 20.30 kinoteātra «Splendid Palace» Lielajā zālē, Rīgā, Elizabetes ielā 61. Pēc pirmizrādes filmas būs iespējams noskatīties Kaņepes Kultūras centrā.