No 22. līdz 24. maijam Rīgā norisināsies jau otrais starptautiskais biznesa ideju pārbaudes, produktu izstrādes un start–up uzņēmumu izveides pasākums «Startup Weekend Riga», kas ambiciozu ideju spēj pārvērst reālā start–up uzņēmumā vien nedēļas nogales laikā.

Ziņas Fold 13. maijs, 2015

«Startup Weekend» ir 54 stundas ilgstošs pasākums, kas saved kopā dizainerus, tirgus speciālistus, programmētājus, produktu attīstītājus un menedžerus, kā arī start–up uzņēmumu entuziastus, lai tie dalītos ar idejām, veidotu komandas, radītu produktus un uzsāktu uzņēmējdarbību. Pasākums ir vērsts uz inovāciju, izglītību un spēju savstarpēji sadarboties ar līdzīgi domājošiem profesionāļiem ārpus sava ikdienas kontaktu tīkla.

«Startup Weekend Riga» programma sāksies piektdienas vakarā ar ideju prezentācijām, no kurām tiks izvēlētas 10 labākās, katrai no tām izveidojot savu darba grupu. Nākamajās divās dienās tiks testētas idejas, attīstīti biznesa modeļi un radīti pirmie produktu prototipi. Dalībnieki apmeklēs praktiskus seminārus un saņems atbalstu no pieredzējušiem mentoriem. «Startup Weekend» noslēgumā, svētdienas vakarā, komandas prezentēs savas start–up uzņēmumu idejas un darba rezultātus žūrijai, ko veido potenciālie riska kapitāla investori, atbalsta programmu vadītāji un vietējie uzņēmēji Indriķis Liepa, Ēriks Eglītis, Rihards Gailums, Kristaps Banga un Ilmārs Kreituss. Šogad pasākumu vadīs Ķelnē dzīvojošais norvēģu uzņēmējs Vidars Andersens (Vidar Andersen), kurš uzkrājis plašu pieredzi, aktīvi darbojoties start–up vidē.

Dalībai pasākumā aicināti pieteikties informācijas tehnoloģiju speciālisti, uzņēmēji un uzņēmējdarbības attīstītāji, dažādu jomu dizaineri, projektu vadītāji, studenti un citi interesenti, kas vēlas sadarboties ar IT speciālistiem, lai dibinātu jaunus Latvijas uzņēmumus ar starptautisku izaugsmes potenciālu.

Plašāka informācija, programma un reģistrācija pasākumam atrodama «Startup Weekend Riga» mājaslapā. Dalības maksa pašlaik ir 30 eiro, bet vēlāk — 50 eiro. Pasākums notiks angļu valodā RISEBA Arhitektūras un mediju centrā «H2O6», Ūdens ielā 6, Rīgā, un to organizē biedrība «StartupLatvia» un RISEBA.