Publicitātes attēls

Latvijas Dizaineru savienība aicina līdz 30. jūlijam pieteikt darbus konkursam «Gada balva dizainā 2015». No 30. jūlija līdz 10. augustam darbus vēl būs iespējams iesniegt, bet tiks piemērota paaugstināta dalības maksa.

Ziņas Fold 18. jūnijs, 2015

Dizains mūsdienās ir inovatīvas domāšanas veids un jaunas attieksmes veidotājs pret vides, lietu un kultūrvides norišu vērtībām. Tas ir neatņemams, izaugsmi veicinošs un pievienoto vērtību radošs kultūras un saimnieciskās darbības strukturāls modulis visās tradicionālajās nozarēs un tautsaimniecības ekosistēmā kopumā. Tādēļ pieteikt darbus konkursam tiek aicināti visi ar dizaina objektu saistītie — dizaina pasūtītāji, izpildītāji, līdzautori, visi tie, kas piedalījušies un kopā izlolojuši dizaineru ieceres un vēlas izcelt to nozīmību.

Darbus iespējams pieteikt sešās kategorijās: Interjera dizains, Vides dizains, Rūpnieciskais dizains, Modes un tekstila dizains, Grafikas dizains, Foto dizains. Pieteiktos darbus vērtēs profesionāla starptautiska žūrija. Konkursa ietvaros norisināsies arī tematiskais konkurss «Lai ripo!». Konkursam izvēlētā tēma šogad akcentē radošo domu — ierosinošu un citus aizraujošu ideju, kas kā drošu roku sviests akmens sakustina ūdens virsmu un rada ap sevi ritmisku viļņu loku izplatījumu. Gada balvas ietvaros norisināsies arī dizaina skolu un augstskolu konkurss «Skolu gada balva dizainā 2015», kas tiek rīkots, lai veicinātu un popularizētu  Latvijas profesionālo dizaina izglītību, apzinātu un novērtētu skolu mācībspēkus un to audzēkņu un studentu izcilību un viņu gatavību darbībai dizaina nozares tirgū.

Gada balvas darbu ekspozīcija būs apskatāma «Design Isle 2015» izstādē, kas no 2. līdz 4. oktobrim norisināsies BT1 izstāžu zālē Ķīpsalā, Ķīpsalas ielā 8, Rīgā. Vairāk par Gada balvu un konkursa nolikumu iespējams uzzināt Latvijas Dizaineru savienības mājaslapā. Pieteikšanās atvērta līdz 2015. gada 30. jūlijam, ar pagarinājumu līdz 10. augustam, kad tiks piemērota paaugstināta dalības maksa, bet jau iesniegtus darbus varēs papildināt ar foto materiāliem bez maksas.