Ilustrācija — Anete Liepa

4. jūnijā notiks ikgadējā Latvijas Mākslas akadēmijas (LMA) modes skate, kurā tiks izrādītas studiju gada garumā tapušās bakalaura un maģistra programmas studentu kolekcijas. Šoreiz par skates «Portāls» norises vietu izvēlēts 4. tramvaju depo Rīgā.

Ziņas Fold 2. jūnijs, 2015

Turpinot pēdējos gados aizsākto tradīciju, sadarbībā ar LMA Scenogrāfijas katedru tiks veidots telpas dizains. Scenogrāfijā tiks izmantotas dažādas konstrukcijas, tramvaju vagoni un citi elementi, kas raksturīgi izvēlētajai videi. Scenogrāfijas katedras docents Viktors Jansons atzīst, ka viņam ļoti patīk LMA nodaļu savstarpējā sadarbība: «Aigars Bikše veiksmīgi modelē skates, izmantojot visdažādākās ārtelpas un nestandarta situācijas. Skates vide būs tāda kā tīra tektonika, bez uzpucēšanas, sasmaržināšanas vai defektu nosegšanas.»

LMA Modes mākslas katedras vadītājs Aigars Bikše par izvēlēto skates tēmu stāsta, ka «Portāls» ir kā paplašināta realitāte — pārcelšanās citā dimensijā simbolizē ideju meklēšanas un radīšanas procesu.

LMA Dizaina nodaļas Modes mākslas apakšnozares studentu modes skate «Portāls» norisināsies 4. jūnijā plkst. 20.00 4. tramvaju depo Rīgā, Tipogrāfijas ielā 1. Biļetes uz modes skati iespējams iegādāties «Biļešu serviss» kasēs un internetā.