Foto — Jūlija Volkinšteine

Zīmols «Wowowo» 2015. gada vasaras sezonu sagaida ar jaunu aksesuāru kolekciju «Elementi», kuras apdrukās atrodami Latvijas vēji, ūdeņi, akmens un uguns.

Ziņas Fold 15. jūnijs, 2015

Kolekciju veido aksesuāru trio: kaklasaite, tauriņš un kabatas lakatiņš. «Wowowo» agrākos darbus rotā latviešu tradicionālo rakstu interpretācijas, bet šoreiz vizuālie risinājumi radīti, smeļoties iedvesmu Latvijas novados un dabas elementos — maigajā ūdenī, stiprajā zemē, svaigajā gaisā un spēka pilnajā ugunī. Vidzemi pārstāv «Jūra» ar zemūdens oļu attēliem, Kurzemi — «Vējš», kas noliecis gaišas niedres, Zemgali — «Akmens» plaisas, bet Latgali — tumši mirgojošā «Ogle».

Zīmola dizainere Jūlija Volkinšteine raksta: «Es vēroju horizontu un manus matus izārda spēcīgais, bet reizē maigais vējš. Tāpat arī smilgas noliecas un paklanās gaisa pavēlniekam. Kad esmu jūrmalā, man vajag sajust ūdens spirgtumu, pārbaudīt tā siltumu. Saņemos un iebrienu ūdenī basām kājām. Zem ūdens maigi oļi kā simtiem pērļu pieglaužas manām kailajām pēdām. Ogle — vasaras Saulgriežu bērns, kas nākamajā rītā vēl tur uguni savā sirdī no lēnām izgaistošā ugunskura, it kā mierinādama citus, ka nekas nav beidzies, viss tikai sākas. Akmens simbolizē mūsu klinšu stipro sirdi un spēku. Akmenim ir piedēvētas aizsargājošas spējas, tas ir ticējumu un teiku bagāts. Akmens ir mūžība pret cilvēka mūžu. Tas ir neuzvarams, laiks paklanās akmens priekšā.»

Jaunā kolekcija jau pieejama Latvijas dizaina un modes preču veikalos, kā arī iegādei internetā.