Ilustrācija — Zane Zlemeša

Jau trešo gadu komiksu žurnāls «kuš!» sadarbībā ar Beļģijas Karalistes vēstniecību Latvijā rīko komiksu konkursu, kura tēma šoreiz — urbānie džungļi.

Ziņas Fold 13. jūlijs, 2015

Lai piedalītos konkursā, autoriem jārada komikss — vizuāls stāsts secīgu attēlu formā — apjomā no 4 līdz 12 lappusēm, latviešu valodā par tēmu «Urbānie džungļi». Komiksa žanrs, darba tehnika, stils, krāsu skaits netiek ierobežots. Piedalīties aicināti gan profesionāli un pieredzējuši autori, gan mākslas studenti un jauni talanti — visi, kuri ir vismaz 16 gadus veci un kurus interesē vizuālu stāstu stāstīšana pieaugušiem lasītājiem. Konkursa darbu iesniegšanas termiņš ir 2015. gada 28. septembris. Plašāk par noteikumiem lasāms komiksu konkursa nolikumā.

Komiksu konkurss 2015 tiek rīkots ar mērķi veicināt Latvijas mākslinieku radošo darbību komiksa jomā, veidojot mākslinieciski kvalitatīvu komiksu kultūras vidi Latvijā. Kopš 2007. gada komiksu žurnāls «kuš!» iepazīstina Latvijas lasītājus ar māksliniecisko komiksu kultūru, četras reizes gadā izdodot komiksu īsos stāstus, rīkojot izstādes, meistardarbnīcas un piedaloties starptautiskos festivālos.

Labāko darbu autoriem paredzētas naudas un materiālas balvas. Konkursa uzvarētājs saņems 500 eiro no Beļģijas Karalistes vēstniecības, otrās vietas ieguvējs — 300 eiro no Beļģijas–Luksemburgas–Latvijas tirdzniecības kameras. Paredzētas arī citas balvas no «Arctic Paper», «Veto Magazine», «Popper Publishing» un «kuš!». Desmit konkursa darbi tiks iekļauti izstādē, kas rudenī norisināsies Latvijas Nacionālajā bibliotēkā.

Konkursā iesniegtos darbus vērtēs žūrija: Beļģijas vēstnieks Latvijā Franks Arnauts, Komiksu konkursa 2014 laureāte Zane Zlemeša, māksliniece Maija Kurševa, arhitekte un urbānā dizainere Evelīna Ozola, kuratore un LNB izstāžu centra vadītāja Zane Zajančkauska. Konkursa rezultātu paziņošana un komiksu autoru apbalvošana notiks 2015. gada novembrī.