31. jūlijā Rīgā notiks sociālā biznesa festivāls «Happy Happy Joy Joy», kurā tiek gaidīti radoši, globāli domājoši, uzņēmīgi indivīdi un organizācijas ar vēlmi apgūt rīkus un stratēģijas, kas palīdz veidot finansiāli ilgtspējīgus projektus un uzņēmumus ar pozitīvu ietekmi uz sabiedrību.

Ziņas Fold 29. jūlijs, 2015

Sociālais bizness ir viena no labākajām atbildēm tiem, kas ir piekusuši darīt tikai darīšanas pēc un nedegt par savu lietu, bieži vien ne tikai neredzot sava darba jēgu, bet arī jautājot sev, vai tas, ko es daru, negrauj apkārtējo vidi. Tieši tāpēc «laime» un «prieks» ir precīzi koda vārdi, kas aizvien vairāk cilvēku, organizāciju, apvienību un uzņēmumu pamudina darīt lietas citādāk.

Sociālās uzņēmējdarbības akseleratora «Socifaction» rīkotais sociālā biznesa festivāls «Happy Happy Joy Joy» pulcēs virkni ekspertu no Latvijas un pasaules, kuri dienas garumā lekcijās un meistarklasēs dalīsies ar idejām un pieredzi, kā veicināt radošu un prieku nesošu risinājumu īstenošanu mūsdienu nopietnākajām sociālajām un vides problēmām.

Zane Skuja, viena no festivāla organizatorēm, mudina: «Ir pēdējais laiks pamosties un sākt radīt uzņēmumus, lietas un vietas, kas sniedz patiesu vērtību cilvēkiem un dabai. Sociālā uzņēmējdarbība ir viens no pilnvērtīgākajiem veidiem, kā to darīt, jo apvieno trīs nozīmīgas lietas: aizrautīgu savu ideju īstenošanu, labuma sniegšanu sabiedrībai un finansiālu nodrošinājumu.»

Dizaineri, biznesa vadītāji, uzņēmēji un sociālā biznesa eksperti festivālā dalīsies ar stratēģijām un darba instrumentiem — kā radoši un mūsdienīgi pieiet sociālu problēmu risināšanai, kā uzsākt sociālo biznesu, kādu lomu piešķirt dabas un kapitāla resursiem nākotes biznesā, kā realizēt idejas labākai sabiedrībai un videi, nodrošinot savu ideju finansiālo ilgtspēju. Starp lektoriem būs Hanss Reics (Hans Reitz), globālā sociālā biznesa akseleratora «Grameen Creative Lab» radošais direktors, Vācijas ietekmīgākais ēdiena blogeris un aktīvists Hendriks Hāse (Hendrik Haase), sociālā uzņēmuma «Pants to Poverty» radītājs Bens Ramsdens (Ben Ramsden), «Madara Cosmetics» izveidotāja Lotte Tisenkopfa Iltnere, «kim?» dibinātāja Zane Čulkstēna un daudzi citi.

Sadaļā «Jaunie izaicinātāji» varēs iepazīt topošos uzņēmējus no sociālā biznesa akseleratora «Socifaction», bet vēlāk iedvesmoties no uzņēmēju un sabiedrībā aktuālu iniciatīvu veiksmes stāstiem sadaļā «8 veidi, kā radīt pozitīvas pārmaiņas». «Happy Happy Joy Joy» festivālā norisināsies arī īpašas sajūtu darbnīcas, kur dalībnieki iepazīs savas maņas no jaunas perspektīvas. Dienas iedvesmojošajiem iespaidiem sekos neformālas sarunas un mūziķu uzstāšanās.

Festivāls «Happy Happy Joy Joy» notiks 31. jūlijā Rīgā, A.Briāna ielā 9. Programma un biļešu iegāde pieejama festivāla mājaslapā.