Ilustrācija — FOLD

No 18. līdz 31. augustam bijušajā Cēsu Profesionālās vidusskolas ēkā L. Skolas ielā 6 tiks izmēģināta jauna funkcija — kopā strādāšana un publiski pasākumi.

Ziņas Fold 18. augusts, 2015

Līdz ar Cēsu Profesionālās vidusskolas pārvākšanos uz jaunām telpām, ēka L. Skolas ielā 6 meklē jaunu piepildījumu. Viens no nākotnes scenārijiem paredz radošo industriju centra izveidi tajā, tādēļ jau no 18. līdz 31. augustam būs iespējams izmēģināt kopā strādāšanas telpu «SKOLA6», kā arī apmeklēt tajā notiekošus publiskus pasākumus un seminārus. Pievienoties «SKOLA6» aicināts ikviens, kurš meklē vietu radošam darbam.

Kopā strādāšana (co–working) nozīmē darba vidi, ko dala nevis viena uzņēmuma darbinieki, bet gan neatkarīgi nodarbināti dažādu profesiju cilvēki. Šādas kopā strādāšanas vietas pasaulē kļuvušas ļoti pieprasītas, un starp to lietotājiem mēdz veidoties radošas un izdevīgas sadarbības. «SKOLA6» izmēģinājuma periodā tajā viesosies arī Rīgas kopā strādāšanas telpas «DarbaVieta» pārstāvji, kuri labprāt dalīsies pieredzē par dalītas darba telpas priekšrocībām un trūkumiem. Ikviens Cēsu iedzīvotājs un viesis aicināts apmeklēt «SKOLA6», iepazīties ar pašvaldības redzējumu par ēkas nākotni, kā arī nākt klajā ar savām iniciatīvām un ierosinājumiem radošo industriju nama attīstībai.

Reizē ar jaunas funkcijas izmēģināšanu uzsākta arī Cēsu radošo industriju kartēšana, apzinot pilsētas un novada radošos uzņēmējus, organizācijas, vietas un personības. Kartēšanu veic Cēsu Kultūras un Tūrisma centrs sadarbībā ar FOLD.

«SKOLA6» telpās ir nodrošināta pieeja bezvadu internetam, drukas tehnika un papīrs, darbam nepieciešamās mēbeles. Lai pieteiktos strādāšanai «SKOLA6», lūgums rakstīt uz evija.taurene@cesis.lv vai zvanīt Evijai Taurenei +371 26346996.

«SKOLA6» pasākumu programma

19. augusts plkst. 18.00

Diāna Zamurajeva, viena no kopā strādāšanas telpas DarbaVieta izveidotājiem, stāstīs par radošā potenciāla atraisīšanu dalītā darba vidē.

20. augusts plkst. 18.00 restorānā «Izsalkušais Jānis» Valmieras ielā 1

Kaspars Kursišs, fotogrāfs un operators, filmas «Pazust Latgalē» autors, dalīsies savā pieredzē par video un foto projektu veidošanu.

21. augusts plkst. 18.00

«Creative spark» – TEDx runu skatīšanās un sarunu vakars.

27. augusts plkst. 18.00

Evelīna Ozola, Latvijas radošo industriju platformas FOLD redaktore, stāstīs un konsultēs par radošu projektu koncepcijas un komunikācijas izveidi.

31. augusts plkst. 19.00

Kārlis Pots, Cēsu novada pašvaldības Komunikācijas nodaļas vadītājs atklās, kam jāpievērš uzmanība sava zīmola radīšanā un komunicēšanā.

1. septembris plkst. 19.00

Diskusija par kopā strādāšanas nama «SKOLA6» nākotni. Aicināti visi, kuri darbojas radošajās industrijās un interesējas par telpām darbam Cēsīs.