Vāka ilustrācija — Mārtiņš Zutis

Iznācis kultūras un mākslas žurnāla «Veto» 35. numurs, kas šoreiz pievēršas komandām — gan sportā, gan uz kuģa, gan mūzikā.

Ziņas Fold 21. augusts, 2015

Žurnālā lasāmas intervijas ar rakstnieku Paulu Bankovski, «sport–punk» grupu «Rīta stienis», elektroniskās mūzikas apvienību «Lamb», vācu reklāmas dinozauru Ingmaru Jansonu (Ingmar Janson), producentu un mūziķi no Londonas — Powell jeb Oskaru Pauelu, ilustratoru Mārtiņu Zuti un citiem.

Komandas tēmai veltītajā numurā vēl lasāma saruna ar štāba bocmani Vladimiru Seļmu, kura darbs ir komandēt Latvijas Jūras spēku vīrus, kā arī intervija ar motobola jeb futbola, ko spēlē motocikla mugurā, komandas pārstāvi Edgaru Vilcānu, kurš stāsta par to, kā valstī vienīgā komanda cenšas uzturēt šo izzūdošo sporta veidu dzīvu. Tāpat «Veto» lappusēs lasāma diskusija, kurā režisore Laura Groza–Ķibere, Latvijas Gaidu priekšniece Agnija Jansone un zinātniece Inese Čakstiņa salīdzina komandas un individuālā darba priekšrocības, kā arī pieskaras jautājumam par sieviešu–līderu lomu dažādos kolektīvos un apvienībās.

Žurnāla fotostāsta rubrikā lasītājs varēs iepazīties ar vairākām konceptuālām cilvēku grupām, ko kopā tur vienoti mērķi, intereses vai tradīcijas — tur stāstīts par «ZAZ» automobiļu klubiņu, studenšu korporāciju, Dienas centra pašpalīdzības grupiņu un citiem. Savukārt literatūras sadaļā publicēts jaunā autora Naura Lukševica garstāsta «666» fragments.

Žurnālu «Veto» var iegādāties visās preses tirdzniecības vietās, labākajās grāmatnīcās un dzīvesstila veikalos. «Veto» pieejams arī lasīšanai iPad planšetdatoros. «Veto» top ar Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstu.