Publicitātes attēls

Izstāde «Design Isle 2015», kas no 2. līdz 4. oktobrim notiks Ķīpsalā, jau trešo reizi vienkopus pulcēs topošos un jau atzītus Baltijas dizainerus un laba dizaina cienītājus. Tās ietvaros 3. oktobra vakarā Latvijas Dizaineru savienība pasniegs Gada balvu dizainā.

Redakcija Fold 25. septembris, 2015

Izstādē trīs dienu garumā būs apskatāmas oriģinālas un funkcionālas mēbeles, jaunākie interjera un apgaismojuma risinājumi, grafikas dizains, mode, dzīvesstila produkti, būs iespējams apmeklēt radošas meistarklases, izglītojušus seminārus un produktu prezentācijas pasākumus.

Latvijas Dizaineru savienība izstādē «Design Isle 2015» veidos ekspozīciju, kurā būs aplūkojami jaunākie Latvijas dizaineru darbi, kā arī pasniegs Gada balvu dizainā — augstāko un prestižāko dizaineru darba novērtējumu Latvijā. Šogad par balvām 7 nominācijās cīnīsies rekordliels darbu skaits – kopumā iesniegti 172 pieteikumi. Konkursa mērķis ir izcelt divu aizvadīto gadu labākos Latvijas dizaineru sasniegumus, lai apzinātu un popularizētu kvalitatīvākos dizaina projektu risinājumus un to autorus. Vērojams, ka rūpnieciskā dizaina kategorijā arvien paplašinās piedāvājums gaismas ķermeņu, trauku un bērniem domāto attīstošo izstrādājumu sektorā. Savukārt vides dizaina kategorijā šogad uzmanības centrā ir publisko pasākumu noformēšana un vides labiekārtojumu projekti. 3. oktobrī, Dizaineru dienā, izstādē varēs satikt darbu autorus, kuri labprāt atbildēs uz interesantu jautājumiem. Konkursa darbus vērtēs starptautiska žūrija, un Gada balvas pasniegšana notiks 3. oktobrī plkst. 18.30 Ķīpsalas Starptautiskajā izstāžu centrā.

Par izstādi un to pavadošajiem pasākumiem vairāk iespējams uzzināt «Design Isle» mājaslapā un Facebook lapā. Izstāde norisināsies Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalas ielā 8, Rīgā.