Tērps — Baiba Ladiga, foto —Vika Anisko

22. un 23. oktobrī Vāgnera zālē Rīgā norisināsies Latvijas modes festivāls «Modes manifestācija II», kas tiek organizēts, lai turpinātu pozitīvo rezonansi sabiedrībā par Latvijas modes dizainu, tā daudzveidību, dažādību un pieejamību.

Ziņas Fold 21. oktobris, 2015

2015. gada martā Latvijas laikmetīgā dizaina ekspozīciju un notikumu cikla «Dizaina manifestācija» ietvaros norisinājās pirmais šāda paša nosaukuma modes festivāls. Tā mērķis ir ne vien demonstrēt Latvijas modes zīmolu jaunākās kolekcijas, bet arī diskutēt ar industrijas profesionāļiem un ieinteresētajām pusēm par modes industrijas situāciju Latvijā.

Ceturtdien, 22. oktobrī plkst. 15.00 notiks diskusija «Modes industrijas situācija Latvijā», kurā modes dizaineri Natālija Jansone, Aleksandrs Pavlovs, Indra Salceviča, Baiba Ladiga un citi dalīsies sava modes zīmola izveides un attīstības pieredzē, kā arī diskusijas moderatores Ditas Danosas vadībā diskutēs par Latvijas modes dizaina industrijas situāciju. Diskusijas mērķis ir noskaidrot modes dizaineru viedokli par iespējām, šķēršļiem un iespējamiem attīstības virzītājiem modes dizaina jomā Latvijā, nepieciešamajiem dalībniekiem un kompetencēm modes uzņēmuma izveidē un veiksmīgā darbībā, tostarp eksporta tirgu apgūšanā. Diskusija paredzēta kā turpinājums «Dizaina manifestācijas» ietvaros veiktajai dizaina profesionāļu aptaujai, kurā modes dizains tika minēts kā viens no trīs attīstītākajiem dizaina veidiem Latvijā.

Diskusija notiks Vāgnera zālē Rīgā, Vāgnera ielā 4. Ieeja pasākumā brīva.

Otrā festivāla norises diena, 23. oktobris, tiks veltīta Latvijas modes zīmolu jaunāko kolekciju demonstrēšanai. Tā turpinās Latvijas modes zīmolu dažādības manifestēšanu, kas tika iesākta tāda paša nosaukuma festivālā šā gada martā. Lai stimulētu jauno modes dizaineru un zīmolu ienākšanu Latvijas modes industrijā un veicinātu to atpazīstamību sabiedrībā, liela daļa programmas paredzēta jaunās paaudzes zīmolu pieteikumiem. Tā savas jaunākās kolekcijas demonstrēs zīmoli «Alexander Pavlov», «Red Salt», Baiba Ladiga, «IN by Inga Nipāne», kā arī jaunie modes dizaineri un talanti: Una Bērziņa, Liene Bukovska, Laima Ūdre un Arvils Linde.

Zīmolu skates Vāgnera zālē sāksies plkst. 19.00, un biļetes uz pasākumu iespējams iegādāties Latvijas modes konceptveikalos «Taste Latvia». Festivāla organizators ir Latvijas Modes palāta, un pasākums ir daļa no cikla «Dizaina manifestācija».