Dvieļi «Dejojošie burti» — Roberts Rūrāns. Foto — «Miesai»

Jaunākais no «Cīruļiem» — sietspiedē apdrukāts trauku dvielis — veidots sadarbībā ar ilustratoru Robertu Rūrānu. Viņa darbi atkausē ar savu sirsnību un liek smaidīt. Roberts zīmē mākslas projektiem, neatkarīgajiem žurnāliem, laikrakstiem, grāmatām un ikreiz trāpa mērķī ar krāsu salikumu, kodolīgumu un asprātību.

Ziņas Fold 15. decembris, 2015

«Ansis Cīrulis mācēja svinēt svētkus. Viņa dinamiskās dejotāju, dzīrotāju un dzīves svinētāju kompozīcijas lika man domāt, kā svētku attēlošana un ballītes izskatās mūsdienās. Cilvēki joprojām ēd, smejas un dzied, bet dejojam gan mēs pavisam citādāk kā Anša laikā,» saka Roberts.

Pats Ansis Cīrulis apdrukātu audumu izgatavošanai pievērsās pēc 1934. gada, dēvējot šo tehniku par «madarojumiem». Pretstatā aušanai un izšūšanai, šis bija moderns, bet vienkāršs un lēts audumu rotāšanas veids, kurā ar rokas spiedes palīdzību, izmantojot klišejas, tika uzspiesti dažādi ornamenti. Ar demokrātiskiem līdzekļiem dizains tika padarīts pieejams, un ikviena cilvēka ikdiena — visādā ziņā krāsaināka. Pie šīs domas pieturējies arī zīmols «Miesai», veidojot jaunos trauku dvieļus — Roberta Rūrāna dvieļu dizains ir dekoratīvo rakstu laikmetīga interpretācija. «Dejojošie burti» piešķirs virtuves darbiem papildu devu pacilātības, pat novācot traukus pēc saviesīga pasākuma.

Trauku dvieļi «Dejojošie burti» ir rūpīgs roku darbs. Dizains drukāts sietspiedes tehnikā uz 100% lina auduma. Dvieļi pieejami baltā un gaiši zilā krāsā. Izmērs: 44 x 68 cm.

Zīmola «Miesai» īstenotā projekta «Cīrulis» vienojošā tēma ir atsauce uz vienu no spilgtākajiem Latvijas pirmās brīvvalsts laika dizaineriem Ansi Cīruli un uz dizaina studijā «Asketic» tapušo fontu, kas nosaukts Cīruļa vārdā un veidots, iedvesmojoties no autora darbos atrodamajām raksturīgajām burtu formām.