Vāka ilustrācija — Mārtiņš Zutis

Iznākusi elektroniskās mūzikas izdevniecības «Dirty Deal Audio» ikgadējā elektroniskās mūzikas izlase DDA\VA, kurā apkopoti kolektīva dalībnieku, draugu un cīņu biedru aizvadītajā gadā tapušie skaņdarbi.

Ziņas Fold 18. janvāris, 2016

DDA\VA izlases tiecas apkopot spilgtāko pašmāju elektroniskās mūzikas producentu veikumu un atspoguļot šī žanra aktualitātes un kopainu Latvijā. Ceturtajā DDA\VA izlasē var dzirdēt elektroniskās mūzikas dažādību, piemēram, bītmūziku pārstāv Antikvariāts, ELVI, coronabeats, NiklāvZ, Beatowski. Ar darba sparu cildinošo himnu «Darba deja» elektronisko fronti pārstāv E:91, TV Maskava izpaužas acid stilistikā, savukārt Oriole eksperimentē jungle noskaņās.

Vairāki mūziķi savā radošajā procesā iztiek bez datoru izmantošanas, piemēram, Philistine Trax, TV Maskava, northern c un arī Miseralist mūzikas radīšanā izmanto bungmašīnas, samplerus, sintezatorus un, pēdējo divu mākslinieku gadījumā, arī elektriskās ģitāras. Latvijas 8–bit elektroniskās mūzikas pionieris Kodek izlasē iekļauto «Let’s Go!» radījis, braucot vilcienā un izmantojot tikai un vienīgi Game Boy 8–bit spēļu konsoli. Savukārt mūziķis Kashuks sava «Hand Written Story» gabala izveidē izmantojis ierakstītus sadzīviskus trokšņus, pēc tam tos dažādi apstrādājot ar datora palīdzību. Bet DDA\VA IV izlasi atklāj repera ansis veidotais gabals, kurā viņš apspēlē kādu TV raidījuma «Degpunktā» sižetu.

Izlasē dzirdamais Bandmaster gabals «Us» ir dzirdams arī dokumentālās īsfilmas «Rīgas Kungi» skaņu celiņā. DDA\VA IV papildina arī OutraeOriola 701MMelodijas un Kristapa Ritma pagājušajā gadā radītie skaņdarbi.

DDA\VA IV izlase ir pieejama «Dirty Deal Audio» Bandcamp lapā, kur ikviens to var iegūt bezmaksas lejupielādei vai, atbalstot «Dirty Deal Audio» darbību, apmaiņā pret izlasi atstāt sevis paša izvēlētu naudas summu. Izlasi ir iespējams noklausīties arī Spotify un Deezer straumēšanas servisos, kā arī iTunes.

Mūzikas izdevniecība «Dirty Deal Audio» kopš 2011. gada izdevusi četras Latvijā producētas elektroniskās mūzikas izlases, vairākus albumus un minialbumus, kā arī organizējusi neskaitāmas jauno mūziķu skates un koncertdeju vakarus, iedvesmojot jauno mūziķu paaudzi pievienoties elektroniskās mūzikas kopienai.