Ilustrācija — FOLD

Līdz 29. janvārim augstskolu studentiem un interesentiem ar pabeigtu vidējo izglītību ir iespēja pieteikties Latvijas Kultūras akadēmijas un Latvijas Mākslas akadēmijas kopīgi veidotajam studiju kursam «Studentu radošās uzņēmējdarbības laboratorija», kas norisināsies no 4. februāra līdz 31. martam.

Izglītība Fold 21. janvāris, 2016

Lai sekmētu mākslas augstskolu studentu uzņēmējdarbības kompetences, Latvijas Kultūras akadēmija (LKA) sadarbībā ar Latvijas Mākslas akadēmiju (LMA) no 4. februāra līdz 31. martam piedāvā kursu «Studentu radošās uzņēmējdarbības laboratorija». Tam pieteikties aicināti ne tikai minēto akadēmiju studenti, bet arī interesenti no citām augstskolām un vidusskolu absolventi.

Kurss notiks latviešu valodā un paredzēts, ka tā noslēgumā dalībnieki būs izstrādājuši biznesa modeļa plānošanas rīku (business model canvas) idejas attīstīšanai un produkta prototipu vai pakalpojuma piedāvājumu. Rīkotāji informē, ka kursa ietvaros tiks veikti biznesa idejas dzīvotspējas aprēķini un radīts produkta dizaina koncepts, kā arī izstrādāts mārketinga plāns mērķa tirgus sasniegšanai Latvijā vai ārvalstīs. Papildus praktiskajām nodarbībām, kuras vadīs LKA docente Ieva Zemīte un LMA docente Aija Freimane, kursa ietvaros tiks organizētas vieslekcijas, uzklausīti pieredzes stāsti, notiks dažādas tikšanās un biznesa ideju izstrādes un attīstīšanas vajadzībām pielāgotas konsultācijas.

Šis kurss ir pilotprojekts starptautiskajam projektam «Ce(l)l Creative Entrepreneurship Laboratory), pie kura LKA uzsāka darbu pērnā gada nogalē. Starptautiskās studentu radošās uzņēmējdarbības laboratorijas partneri ir LMA, Igaunijas Mūzikas un teātra akadēmija, Viļņas Universitātes Mākslu un radošo tehnoloģiju fakultāte, Amsterdamas Universitātes Ekonomikas un Menedžmenta centrs CAREM, Hanoveres Universitātes Dizaina un Mediju maģistrantūra, Baleāru salu Mākslas un dizaina augstskola no Spānijas, uzņēmums «The Culture Capital Exchange» no Londonas un «Nordic Club House» Rīgā.

 

Augstskolu, ar kurām LKA ir noslēgts sadarbības līgums (Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmija, Latvijas Mākslas akadēmija, RISEBA Audiovizuālās mediju mākslas departaments, Latvijas Kultūras akadēmijas Latvijas Kultūras koledža; Rīgas Tehniskā universitāte), studentiem studiju kursa apmeklējums ir bez maksas. Pārējiem interesentiem kursa cena ir 80 eiro (iespējams saņemt 2 kredītpunktus). Iepazīties ar darba plānu iespējams šeit, bet reģistrēties kursa apmeklējumam līdz 29. janvārim var Kultūras akadēmijas Studiju daļā, Ludzas ielā 24, Rīgā.