Foto — Māris Ločmelis

Apvienības «Mareunrol’s» jaunākā 2016/17. gada rudens–ziemas kolekcija «Unexpected Sources» veido stāstu sēriju, ko iedvesmojis ziemeļu dabas skarbums un minimālisms — modē un mūzikā.

Ziņas Fold 22. janvāris, 2016

Arī šogad dizaina apvienība «Mareunrol’s» piedalās Parīzes Vīriešu modes nedēļā, šovrūmā «Void» līdz 26. janvārim izrādot savu jaunāko veikumu — 2016/17. gada rudens–ziemas kolekciju «Unexpected Sources».

Izmantojot dažādus medijus, «Mareunrol’s» vienmēr ir meklējuši veidus, kā caur modes kolekciju izstāstīt stāstu. Arī «Unexpected Sources» uzlūkojama kā stāstu sērija par negaidītu nejaušību, par informāciju, kas pie cilvēka nonāk caur vairāku paralēli eksistējošu lietu vienlaicīgu fiksēšanu caur skaņu, telpu, troksni. Dizaineri skaidro, ka jaunās kolekcijas kolāžā iekļautas amerikāņu komponista, avangardista un minimālisma pārstāvja Džona Adamsa (John Adams) skaņu gleznas. Tās noskaņu veido dūmakaini vēsā ziemas sarma, bērzi dabas ainavās, Norvēģijas ziemeļos, tuvu Arktikai esošo zvejnieku ciemu askētiskums un tur mītošo ļaužu vilnas apģērba uniformas materialitāte.

Raksturīgi «Mareunrol’s» rokrakstam tērpu konstrukciju un piegrieztņu pamatā ir tīras, telpiskas formas un ģeometriski laukumi, savukārt auduma aplikācijas, kurās interpretēts bērza tāss raksts un faktūra, ir roku darbs. «Unexpected Sources» kolekciju veido vīriešu jakas, žaketes, bikses, šorti, ziemas T–krekli, kā arī mēteļi un cepures no apvienības iecienītā materiāla — kvalitatīvas vilnas.

Lai gūtu personiskāku ieskatu «Mareunrol’s» darba stilā un pieejā kolekciju veidošanai, šeit pieejama FOLD filma.