Publicitātes attēls

Līdz 3. maijam Latvijas radošo industriju uzņēmēji aicināti pieteikties starptautiskā konkursa «Creative Business Cup 2016» nacionālajai atlasei.

Ziņas Fold 11. aprīlis, 2016

«Creative Business Cup» ir pasaules čempionāts jauniem radošo industriju uzņēmējiem, kas norisinās ik gadu un pulcē 60 valstu pārstāvjus no visas pasaules. Dalība konkursā sniedz uzņēmējiem iespēju veidot starptautiskus kontaktus, piedalīties semināros un diskusijās, prezentēt savu ideju ārvalstu investoriem un potenciāliem sadarbības partneriem, pilnveidot zināšanas un prasmes par radošo industriju biznesa attīstību, kā arī iegūt vērtīgas balvas. Šī ir lieliska iespēja iepazīstināt pasauli ar savu produktu vai pakalpojumu un atrast investoru savai idejai.

Pirmās vietas ieguvējs saņems naudas balvu 15 000 eiro apmērā un virkni citu labumu. Konkursa fināls norisināsies 2016. gada novembrī Kopenhāgenā.

2015. gada Latviju konkursā pārstāvēja uzņēmums «Connection Codes». Tā dibinātājs Kristaps Banga stāsta: «Esam ieguvuši skaidru apliecinājumu tam, ka mūsu radīto un darīto Eiropā novērtē augstu, un pārliecinājāmies, ka mūs saredz kā nopietnu sadarbības partneri. Noteikti iesakām piedalīties šajā konkursā arī citiem, jo tas dod būtisku atgriezenisko saikni par to, kā tavu projektu uztver ārpus Latvijas, vai tam patiesi ir eksporta potenciāls un piemīt konkurētspēja. Latvijas radošās biznesa idejas ir gana konkurētspējīgas citu ideju vidū, tomēr, lai gūtu panākumus konkursa finālā, ir būtiski pārliecināt žūriju par jau esošiem starptautiskiem sasniegumiem un ātras izaugsmes iespēju.»

Pieteikšanās

Kokursā var piedalīties uzņēmēji un uzņēmumi no dažādiem ar radošo darbību saistītiem sektoriem. Viens no atlases kritērijiem paredz, ka uzņēmējdarbībai jābūt komerciālai un biznesa konceptam jābūt ar tirgus potenciālu. Ārējais ieguldītais kapitāls uzņēmumā nedrīkst pārsniegt 500 000 ASV dolāru un uzņēmējam ir jābūt uzņēmuma radošās idejas īpašniekam.

Konkursam var pieteikties, aizpildot elektronisku anketu. Pieteikšanās atvērta līdz 3. maijam. Pēc saņemto pieteikumu izvērtēšanas 20 labākie pretendenti tiks uzaicināti prezentēt savas idejas klātienē 10. maijā, kad tiks izvēlēti 5 labākie, kas iegūs iespēju apmeklēt «Baltic Booster» meistarklasi Tallinā. Savukārt 3 labākie uzņēmumi varēs apmeklēt «Baltic Bootcamp» apmācības Zviedrijā šī gada oktobrī.

Kultūras ministrijas uzdevumā «Creative Business Cup» nacionālo atlasi organizē Jauno uzņēmēju centrs. Partneri konkursa organizēšanā ir Dānijas Kultūras institūts, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra, Mentoru klubs, «Demola Latvia», Latvijas Mākslas akadēmija, Siguldas pašvaldība, kustība «The Red Jackets» un FOLD.

Plašāku informāciju iespējams iegūt, sazinoties ar Jauno uzņēmēju centra pārstāvi Līvu Stūrmani.