Foto — Vika Anisko

Aprīļa beigās zīmola «Dace Bahmann» sieviešu apģērbu klāstu papildinājusi jauna pavasara–vasaras kolekcija «Wild», kas radīta īpaši modes un dzīvesstila konceptveikalam «Paviljons». Tā ieturēta romantiski sportiskā un urbānā stilā, bet mierīgās krāsas papildina koši akcenti.

Ziņas Fold 11. maijs, 2016

Modes dizainere Daces Krieviņa – Bahmane nav jaunpienācēja Latvijas modes ainā. Pēc Latvijas Mākslas akadēmijas absolvēšanas viņa strādājusi pie vairākiem modes dizaina projektiem un radījusi apģērbu kolekcijas sievietēm, kā arī pastāvīgi darbojas modes žurnāla «L’Officiel» redakcijā. Pērnā gada rudenī nostiprinājies viņas lolotais zīmols «Dace Bahmann», kura kolekcijās īpaši liela uzmanība pievērsta sievišķīgām kleitām un ar tām kombinējamām jakām, žaketēm un mēteļiem. Dizainere lielākoties dod priekšroku dabīgiem audumiem, meklējot, kā tos izmantot, lai radītu elegantu un pamanāmu tēlu.

Papildus «Dace Bahmann» aktuālajām 2016. gada pavasara–vasaras kolekcijām ikdienai un ballītēm, zīmols nācis klajā ar vēl vienu, cenu ziņā pieejamāku apģērbu kolekciju «Wild», kura radīta ekskluzīvi veikalam «Paviljons». Raksturīgi dizaineres rokrakstam, arī jaunajā kolekcijā vieglums un jutekliskums iet roku rokā ar sportiskiem un ielas stila elementiem. Kolekcijas krāsu palete ir veidota baltā, maigi rozā un melnā krāsu gammā, ko atsvaidzina neona dzelteni akcenti. Kleitas un blūzītes papildina koķeti volāni un interesanti izšuvumi, bet vestes un mēteļi, tieši pretēji, ir ģeometriski taisna piegriezuma. Tāpat apģērbos kombinētas dažādas faktūras un izmantots modes pasaules nepastāvīgais viesis — tīkliņaudums.

Šie kontrasti rada noslēpumainu un neparastu tēlu, bet, kā rakstīts zīmola mājaslapā, sieviete, kura izvēlas «Dace Bahmann» apģērbu ir tieši tāda — no vienas puses, sievišķīga un romantiska, no otras — pašpārliecināta un mērķtiecīga. Dizainere norāda, ka arī jaunās «Wild» kolekcijas tērpus iespējams savstarpēji kombinēt, un tie būšot iederīgi gan ikdienas, gan vakara garderobē.