Publicitātes attēls

Ļubļanas Arhitektūras un dizaina muzejs (MAO) izsludinājis pieteikšanos 25. Dizaina biennālei (BIO) «Faraway, so close», kas no 2017. gada 25. maija līdz 29. oktobrim norisināsies Ļubļanā, Slovēnijā. Reģistrēšanās dalībai mentoru vadītās darbnīcās atvērta līdz šī gada 10. jūlijam.

Ziņas Fold 16. jūnijs, 2016

BIO ir starptautiska platforma, kas meklē un rada arvien jaunas pieejas dizainā. Tā ir pirmā dizaina biennāle Eiropā, dibināta 1964. gadā, un kopš tā laika pieredzējusi dizaina nozares transformāciju no tās pirmsākumiem industrializācijas un modernisma krustcelēs līdz kļūšanai par disciplīnu, kas caurvij visus cilvēka dzīves aspektus.

«Faraway, so close» kuratores ir Andžela Rui (Angela Rui) un Maja Vardjana (Maja Vardjan, MAO). Biennāles ietvaros tiks veidoti starpdisciplināri projekti, kas, izmantojot dizainu un arhitektūru, mēģinās risināt aktuālas problēmas gan vietējā, gan globālā mērogā.

Aizpildot anketu BIO mājaslapā, pieteikties dalībai biennāles komandās aicināti dizaineri, arhitekti, režisori, grafikas dizaineri, rakstnieki, ilustratori, animācijas profesionāļi, fotogrāfi, pētnieki, kā arī citu nozaru profesionāļi, kuri biennāli uzlūko kā eksperimentālu sadarbības platformu, lai tās piedāvāto tēmu ietvaros testētu un izstrādātu savas idejas, kā arī dalītos redzējumā un pieredzē ar citiem.

Izvēlētie dalībnieki strādās septiņās profesionāļu vadītās komandās: Andreja Detelas (Andrej Detela) un «Studio Formafantasma» darba grupas tēma ir «Underground Release», Mateja Feguša (Matej Feguš) un Matalī Krasē (Matali Crasset) — «Occupying Woods», Iztoka Kovača (Iztok Kovač) un «Point Supreme» — «After Utopia», Mojkas Kumrdejas (Mojca Kumrdej) un Didjē Faustino (Didier Faustino) vadmotīvs — «Brand New–coexistence». Savukārt Klemena Košira (Klemen Košir) un «Studio Mischer’Traxler» vadītās komandas tēma ir «Countryside Reloaded», bet Renātas Salečlas (Renata Salecl) un «Studio Folder» — «Resilience of the Past», savukārt Marinas Medakas (Marin Medak) un Odo Fjorvanti (Odo Fioravanti) komanda strādās tēmas «New Heroes» ietvaros. Pēc tēmas izvēles un pievienošanās komandai, dalībnieki aktīvi sadarbosies tēmas izpētē un dizaina procesā, kas sāksies ar pirmo pasākumu septembrī, Ļubļanā.

Komandu darba rezultāti tiks prezentēti no 2017. gada 25. maija līdz 29. oktobrim Ļubļanas Dizaina biennālē «Faraway, so close», kā arī tiks apkopoti biennāles katalogā. Vairāk informācijas par BIO programmu un pieteikšanos darbnīcām iespējams atrast pasākuma mājaslapā.