Attēls — «Kust'»

Līdz 8. augustam «Latvian Art Directors Club» (LADC) aicina iesniegt pēdējā gada laikā tapušos labākos darbus radošās izcilības festivālam «Adwards». Šogad tas mainījis norises laiku un notiks vasaras beigās — ikgadējā radošā nedēļa, darbu izstāde un noslēguma apbalvošanas ceremonija gaidāma no 22. līdz 26. augustam.

Ziņas Fold 10. jūnijs, 2016

2016. gada «Adwards» koncepcija ir «It’s time for the ugly truth». «Reizi gadā pienāk patiesības mirklis, kad slēpties aiz reputācijas, draugiem–slavenībām, septītā aifona, stilīga biroja un vēl stilīgāka Instagrama vairs nav jēgas. Var jau var, tomēr patiesība nāk gaismā, kad tiek novākti visi fona trokšņi un galdā tiek celts tikai tas, ko tu vari izdarīt un radīt,» norāda festivāla organizatori, LADC, aicinot būt drosmīgiem un pārbaudīt, cik labi nozares profesionāļi un entuziasti ir patiesībā. Kā ierasts, darbus konkursam aicināti iesniegt radošajās nozarēs strādājošie — reklāmas darbinieki, grafikas dizaineri, tekstu autori, digitālās «galvas», fotogrāfi, drukas mākslinieki, radošie un mākslinieciskie direktori, režisori un operatori, kā arī produktu un iepakojumu dizaineri.

Festivāla identitātes ideja un izpildījums šoreiz pieder jaunajai un daudzsološajai animācijas studijai «Kust’», savukārt mājaslapu un darbu iesniegšanu nodrošina ilggadēji LADC partneri, digitālo un interaktīvo risinājumu aģentūra «Wrong».

Darbu iesniegšana

Darbus festivālam var iesniegt līdz 8. augustam, un tiem jābūt realizētiem laika posmā no 2015. gada 31. marta līdz 2016. gada 1. augustam. Pirmā darba iesniegšana (iesniedzot to līdz 1. augustam) visiem festivāla dalībniekiem ir bez maksas, bet par katra nākamā darba iesniegšanu jāmaksā 87 eiro (PVN iekļauts cenā). No 2. augusta tiek piemērota maksa arī par pirmajiem darbiem un nākamajiem — paaugstināta. Darbi jāiesniedz elektroniski, reģistrējoties «Adwards» mājaslapā. Kategorijā «Printart un dizains» jāiesniedz drukas darbi vai produktu paraugi, anketā norādot drukas un/vai pēcapstrādes tehnoloģijas un izmantotos materiālus. Ja drukas un produktu reālie paraugi netiks iesūtīti, darbi netiks vērtēti.

Arī šogad papīra lieltirgotājs «Antalis» parūpējies par īpašiem noteikumiem «Printart un dizains» darbu iesniedzējiem — visiem, kas iesniegs darbu uz «Antalis» papīra un anketā norādīs papīra veidu un izmantoto tehnoloģiju, arī otrais iesniegtais darbs būs bez maksas.

Iesniegtajiem darbiem jābūt radītiem Latvijā (vai arī Latvijā strādājošu citu valstu autoru vadībā). Ja darbs tapis ārpus Latvijas, tam jābūt radītam Latvijas autoru vadībā. Uz iesniegtajiem darbiem, attēliem, video un citiem materiāliem nedrīkst tikt norādīts darba autors, citādi tie netiks vērtēti.

Kategorijas

Darbi iesniedzami kategorijās «Integrētās kampaņas», «Film & Radio», «Interaktīvie un digitālie risinājumi», «Printart un dizains», «Vides reklāma», «Zīmola identitāte», «PR», «Netradicionālā komunikācija», «Branded content & entertainment» un «Pasākumi», kā arī speciālā kategorijā «Darba uzdevumi», kurā radošajiem prātiem tiks piedāvāti vairāku Latvijas uzņēmumu sagatavoti uzdevumi un kurā darbi tiks pieņemti bez maksas. Tiesības uz darbiem, kas tiek iesniegti šajā kategorijā, pieder darba uzdevumu izstrādātājiem jeb klientiem. Savukārt kategorijā «Limbo» jau tradicionāli iesniedzamas visas izcilās, tomēr klientu neapstiprinātās idejas.

Vērtēšana un apbalvojumi

Labākos darbus noteiks starptautiska žūrija, kuru veidos desmit pazīstami reklāmas, dizaina, mediju un saistīto industriju profesionāļi. Labāko darbu autori saņems ordeņus, diplomus un balvas, kā arī viņu veikums tiks publicēts «Adwards» gadagrāmatā. Festivāla noslēgumā 26. augustā uzvarētājiem katrā kategorijā tiks pasniegti 2. pakāpes «Adwards» ordeņi (sudraba godalgas), 1. pakāpes «Adwards» ordeņi un «Grand Prix» —augstākais novērtējums festivālā, kas tiks piešķirts neatkarīgi no kategorijas.

Apvienojot «Printart un dizains» kategoriju ar atbalstītāja «Antalis» drukas un dizaina konkursu «Printart Awards», arī šogad, papildu «Adwards» apbalvojumiem, tiks pasniegtas «GrandArt» un «GrandPrint» balvas.

 

Darbu iesniegšanas termiņš — 2016. gada 8. augusts. Konkursa nolikums pieejams «Adwards» mājaslapā. Festivāla radošā nedēļa norisināsies no 22. līdz 26. augustam, uzvarētāju apbalvošanas ceremonija — 26. augustā.