Attēls no filmas «Capital C»

Šīs nedēļas nogalē, 8. un 9. jūlijā, norisināsies ceturtais Dizaina filmu festivāls Kuldīgā, kas iezīmēs noslēgumu divu nedēļu ilgajai Starptautiskā glezniecības plenēra un mākslas simpozija programmai.

Ziņas Fold 5. jūlijs, 2016

Dizaina filmu festivāls jau tradicionāli pievēršas ne tikai dizaina, bet arī citu mākslas jomu, pilsētvides un sociāliem jautājumiem. Filmu seansus kino izrādīšanas vietās iekštelpās un brīvdabā ik gadu papildina tematiskas lekcijas, radošās darbnīcas un izstādes. Šogad festivāla programmā iekļauti daudzveidīgi kino darbi. Filma «Oriģinālā kopija» (Original Copy, 2015) veltīta kinoteātra plakātu glezniecībai Indijā, «Ar mīlestību radīti rokdarbi Francijā» (Hand Made with Love in France, 2014) — rokdarbu tradīcijām modes nozarē Francijā, bet filma «Gandrīz ļoti nopietni» (Very Semi–Serious, 2015) ļauj uzzināt vairāk par žurnāla «New Yorker» slavenajām karikatūrām. Tāpat tiks izrādītas arī tādas filmas kā «Viltotājs» (Art & Craft, 2014) par Marku Landisu, vienu no noslogotākajiem mākslas viltotājiem Amerikas vēsturē, mākslinieka Daga Aitkena «No stacijas uz staciju» (Station to Station, 2015) un «Kapitāls C: finansēšanas revolūcija» (Capital C, 2015), kas pievēršas pūļa finansēšanas fenomenam. Bet Dizaina filmu festivāla otrās dienas vakarā interesentiem būs iespēja baudīt ne vien kinomākslu, bet apmeklēt arī Starptautiskā glezniecības plenēra noslēguma izstādes atklāšanu.

Dizaina filmu festivāla programma tiks demonstrēta Kuldīgas Mākslinieku rezidences ierīkotajā kinozālē (ieejas maksa 1,50 eiro), bet bezmaksas brīvdabas seansi norisināsies Pils parka kinoteātrī «Goldingen Knight Cinema». Filmas būs skatāmas oriģinālvalodā ar subtitriem latviešu un angļu valodā. Festivālu rīko kinoteātris «Kino Bize» sadarbībā ar Kuldīgas Mākslinieku rezidenci, «Goldingen Knight Cinema», Kuldīgas novada muzeju un Latvijas Mākslas akadēmiju, un ar Valsts Kultūrkapitāla fonda un Kuldīgas novada pašvaldības atbalstu. Uzzināt precīzus seansu laikus, kā arī sekot festivāla jaunumiem iespējams Dizaina filmu festivāla Facebook lapā un kinoteātra «Kino Bize» mājaslapā.