Vāka ilustrācija — Daniela Treija, dizains — «Associates, Partners et Sons»

Rīt, 15. jūlijā, Cēsīs notiks radošo industriju žurnāla «Radīts Cēsīs» atvēršana. Izdevums stāsta par Cēsīs un pilsētas tuvākajā apkārtnē radītajiem dizaina, modes, foto un video, amatniecības un tehnoloģiju produktiem un pakalpojumiem, mūzikas, gastronomijas un pilsētvides iniciatīvām, radošas izglītības iespējām, kā arī atbalsta programmām uzņēmējiem. Žurnāls ir pirmais FOLD izdotais drukātais izdevums, un tā saturs lasāms gan latviešu, gan angļu valodā.

Redakcija Fold 14. jūlijs, 2016

Publikācijā izceltas Cēsu radošo industriju sejas: mēbeļu zīmola «Kampenuss» radītājs Inguss Kampenuss, Ruckas mākslas un rezidenču centra izveidotāji Ieva un Kaspars Gobas, bērnu apģērbu zīmola «Pupa» īpašniece Zane Gaisa, radošie vēstures pētnieki Elīna un Gundars Kalniņi, fotogrāfs un grafikas dizaineris Jānis Vīksna un vēl daudzi citi. Žurnālā apskatīti arī festivāli un vietas Cēsīs, kur gūt kultūras baudījumu un iegādāties vietējo uzņēmēju radītas lietas.

Cēsis cieši min uz papēžiem Rīgai un Liepājai radošo industriju attīstības veicināšanā, atsevišķos aspektos tās pat apsteidzot — 2016. gada aprīlī Cēsīs sācis darboties radošo industriju centrs «Skola6», pašvaldības grantu programma «Dari Cēsīm» jau trīs gadus stimulē radošumā balstītas uzņēmējdarbības attīstību, bet Rīgas Tehniskās universitātes Cēsu filiāle un Cēsu Jaunā sākumskola piedāvā progresīvas, tikai Cēsīs pieejamas mācību programmas. Pilsētai pamatoti izveidojies labs tēls, jo šeit augstu tiek vērtēti aktīvi cilvēki un iedrošinātas visdažādākās jaunrades formas.

Žurnāla veidotāja ir FOLD redaktore Evelīna Ozola, kura jau divus gadus dzīvo un strādā Cēsīs. Izdevuma fotogrāfe ir Kristīne Auniņa, bet dizains tapis studijā «Associates, Partners et Sons». Izdošanu finansē Valsts Kultūrkapitāla fonds, Cēsu novada pašvaldība un FOLD.

«Radīts Cēsīs» turpmāk bez maksas būs pieejams radošo industriju centrā «Skola6» Cēsīs, L. Skolas ielā 6, kā arī Rīgā — «Birojnīcā» Berga Bazārā. Žurnāla atvēršanas svētki notiks rīt, 15. jūlijā plkst. 16.00 koprades mājas «Skola6» pagalmā Cēsīs.