Foto — Federiko Klavarino

No 6. līdz 14. augustam Pelču pilī, Kuldīgas novadā, norisināsies vienpadsmitā Starptautiskā fotogrāfijas vasaras skola (ISSP). Tās ietvaros notiks arī apjomīga fotogrāfijai veltītu lekciju programma, kurā uzstāsies starptautiski atpazīstami nozares profesionāļi. Lekcijas atvērtas interesentiem bez maksas.

Ziņas Fold 4. augusts, 2016

ISSP ik gadu pulcē atpazīstamus fotogrāfijas pasniedzējus, ekspertus un augsta līmeņa studentus. Daļa no viņiem uzstāsies arī vakara lekciju programmā, kas lielākoties norisināsies netālu no Kuldīgas, bet 16. augustā fotogrāfi Paolo Vudss (Paolo Woods) un Federiko Klavarino (Federico Clavarino) viesosies arī Rīgā, koprades telpā «The Mill».

5. augusts

17.00

Fotogrāfu Adama Golfera (Adam Golfer, ASV) un Džemila Batura Gekšēra (Cemil Batur Gökçeer, Turcija) izstādes atklāšana Kuldīgas Mākslinieku rezidencē, Pils ielā 2. Izstādē apskatāmie mākslinieku projekti radīti pagājušā vasarā, uzturoties Fotogrāfijas rezidences programmā Kuldīgā.

7. augusts

20.00–21.15

Jūlijas Berkovičas prezentācija par ISSP projektiem, Sāras Bahgatas (Sarah Bahgat) prezentācija par «Townhouse» galeriju Kairā un Kuldīgas Fotogrāfijas rezidences 2016 mākslinieku Felīcijas Honkasalo (Felicia Honkasalo, Somija), Pjotra Pavlovska (Petr Pawlowski, Čehija/ASV) un Nikolasa Venturaka (Nikolas Ventourakis, Grieķija/Lielbritānija) darbu prezentācijas.

21.30 – 23.00

ISSP dalībnieku darbu prezentācijas, pirmā daļa.

8. augusts

20.00–21.15

Dveina Maikla (Duane Michals, ASV) Skype lekcija «Fotogrāfija un realitāte». Dveins Maikls ir amerikāņu fotogrāfijas klasiķis, kurš veido emocionālus fotogrāfijas īsstāstus, bieži apvienojot tajos attēlus ar tekstu. Savā daiļradē Maikls spēlējas uz robežas starp realitāti un fikciju, problematizējot fotogrāfijas medija potenciālu objektīvi reprezentēt realitāti.

21.30–22.45

Anukas Kreuthofas (Anouk Kruithof, Nīderlande) publiskā lekcija. Māksliniece Anuka Kreuthofa plašu atzinību ieguvusi ar saviem rotaļīgajiem multimediju projektiem un instalācijām. Šā gada sākumā Kreuthofas darbi tika iekļauti Ņujorkas Modernās mākslas muzeja (MoMA), izstādē «New Photography».

9. augusts

20.00–21.30

Paolo Vudsa (Paolo Woods, Francija/Itālija) un Gabriela Galimbertī (Gabriele Galimberti, Itālija) publiskā lekcija. Paolo Vudss un Gabriels Galimbertī savos ilgtermiņa projektos izmanto pētnieciskās žurnālistikas pieeju — viņu jaunākais kopprojekts «The Heavens» par ofšoriem bija viens no galvenajiem notikumiem pagājušā gada Arlas fotofestivālā.

21.45–22.30

Alehandro Časkielberga (Alejandro Chaskielberg, Argentīna) publiskā lekcija. Argentīnietis Alehandro Časkielbergs atpazīstamību ieguvis ar saviem subjektīvi dokumentālajiem projektiem — sirreālām nakts ainavām, kurās autors eksperimentē ar krāsas un gaismu apgaismojuma iespējām.

10. augusts

20.00–21.15

Federiko Klavarino (Federico Clavarino, Itālija/Spānija) publiskā lekcija. Federiko Klavarino ir viens no inovatīvākajiem itāļu jaunās paaudzes autorfotogrāfiem. Viņa melanholiskās fotogrāfijas esejas un autorgrāmatas par Dienvideiropas kultūru spozmi un postu pēdējo gadu laikā guvušas plašu starptautisku atzinību fotogrāfijas pasaulē.

21.30 – 23.00

Tajo Onorato (Taiyo Onorato, Šveice) publiskā lekcija. Tajo Onorato, kurš savā radošajā karjerā darbojas tandēmā ar mākslinieku Niko Krebsu (Nico Krebs), nereti atzīts par vienu no vadošajiem mūsdienu autorfotogrāfiem. 2013. gadā duo saņēma FOAM fotogrāfijas centra prestižo Paula Hufa apbalvojumu.

11. augusts

20.00–21.00

ISSP komandas biedru Valentīno Belīni (Valentino Bellini, Itālija), Vikusa de Veta (Wikus de Wet, Dienvidāfrika), Viktorijas Ekstas, Ievas Raudsepas, Kristīnes Madjares un Evitas Gozes darbu prezentācijas.

21.00–23.00

«Apstājies – apskaties – ieklausies», Džeisona Evansa (Jason Evans, Lielbritānija) publiskā lekcija. Laikmetīgās fotogrāfijas klasiķis Džeisons Evans veiksmīgi darbojas gan komercfotogrāfijā, gan radošajā pasaulē — viņš savos darbos nereti balansē uz robežas starp modi un mākslu. Evansa darbi atrodami Tate muzeja kolekcijā.

12. augusts

20.00–22.00

ISSP dalībnieku darbu prezentācijas, otrā daļa.

13. augusts

19.30

ISSP 2016 dalībnieku noslēguma darbu izstādes atklāšana Kuldīgas Mākslas namā, 1905. gada ielā 6, Kuldīgā.

22.00

ISSP 2016 dalībnieku noslēguma darbu projekcijas Kuldīgas brīvdabas kinoteātrī «Goldingen Cinema», Pils ielā 5, Kuldīgā.

16. augusts

18.00–20.30

ISSP 2016 pasniedzēju, Paolo Vudsa un Federiko Klavarino, publiskās lekcijas «The Mill», Brīvības ielā 33, Rīgā.

 

Ja tekstā nav norādīts citādi, ISSP 2016 vakara programma norisināsies Pelču speciālajā internātpamatskolā, Pelčos, Kuldīgas novadā. Lekcijas notiks angļu valodā un būs atvērtas ikvienam interesentam bez ieejas maksas. Vairāk informācijas un detalizēta programma ISSP mājaslapā.