Attēls — «Kust'»

«Latvian Art Directors Club» (LADC) jau vienpadsmito gadu rīko radošās izcilības festivālu «Adwards», kas šovasar notiks no 22. līdz 26. augustam. Tā ietvaros norisināsies meistarklase dizaineriem, saistošas lekcijas un prezentācijas, kā arī ikgadējā noslēguma apbalvošanas ceremonija.

Ziņas Fold 16. augusts, 2016

Nupat noslēgusies darbu iesniegšana «Adwards» — starptautiskas žūrijas vērtējumam nodoti teju 250 pieteikumi desmit kategorijās un vairākās apakškategorijās. Organizatori informē, ka vispopulārākās šogad bijušas «Printart & Design», «Film & Radio», «Integrētās kampaņas», kā arī «Interaktīvie un digitālie risinājumi» kategorijas, bet vismazākā konkurence darbu iesniedzējus gaida disciplīnās «Branded Content and Entertainment», «Zīmola stāsts» un «Netradicionālā komunikācija». Nākamnedēļ darbus izvērtēs žūrija, un drīzumā tiks atklāts arī tautas balsojums. Savukārt radošie prāti vēl līdz 19. augustam aicināti turpināt pildīt darba uzdevumus, kurus sagatavojuši Latvijas uzņēmumi, tā pretendējot uz papildu balvām. Kā ierasts, festivāla ietvaros interesenti aicināti apmeklēt virkni dažādu pasākumu.

24. augusts

18.30–21.30
Meistarklase dizaineriem «Drukas darbi uz nekrītota papīra»

Meistarklasi vadīs un ar pieredzes stāstiem dalīsies dizainere un grāmatžurnāla «Benji Knewman» mākslinieciskā direktore Madara Krieviņa, «Benji Knewman» redaktore un izdevēja Agnese Kleina, dizainere Una Bergmane, dizaineris un pasniedzējs Ivs Zenne, kā arī «Livonia Print» tehniskais direktors Ints Kalniņš. Vakara otrajā daļā — starptautiskā projekta «Art Workshop. The Munken guide to uncoated paper» seminārs latviešu valodā. Dalība meistarklasē ir bez maksas.

26. augusts

9.30–18.20
«Adwards 2016» lekciju programma «Talks and Stories»

Visas dienas garumā 11 lektori no sešām valstīm uzstāsies ar īpaši festivālam gatavotām lekcijām. Par to, kā ir būt dizainerim reklāmā, stāstīs aģentūras «Not Perfect | Y&R» mākslinieciskais direktors Gatis Zēbergs, bet «Mooz!» stratēģis Nils Sakss atklās, kā zīmolvedībā var noderēt zināšanas par reliģiju. Matīss Zvaigzne, «DDB Latvija» mākslinieciskais direktors, iepazīstinās ar dizaina domāšanu, horvātu aģentūras «Utorak» dibinātājs un radošais direktors Jakovs Vilovičs stāstīs, kāpēc mazāk reizēm ir labāk, rūdītais reklāmists Edgars Stanga runās par efektīvu radošu ideju radīšanu, Maskavas aģentūras «Friends» līdzdibinātājs Maksims Ponomarjevs atgādinās, kāda ir radošuma loma pārdošanā. Ar lekciju «Kino kā kolektīvā māksla» uzstāsies režisors Uģis Olte, programmas turpinājumā uz skatuves kāps Džeks Kristensens (Jack Christensen) no «DDB Group» Berlīnē, «Warp» dibinātājs Reinis Adovičs un «McCann Worldgroup» radošais direktors no Rumānijas Andrē Vergara (Andres Vergara). Dienas ietvaros iecerēta arī «Adwards 2016» gadagrāmatas prezentācija.

Pasākuma valodas — angļu, latviešu. LADC biedriem un sadarbības partneriem ieeja bez maksas, juridiskajām personām — 185 eiro, privātpersonām — 95 eiro.

20.00–22.00
«Adwards 2016» uzvarētāju apbalvošanas ceremonija

Organizatori aicina visus interesentus sapulcēties, lai noskaidrotu, kuri pēdējā gada laikā tapušie darbi tiks atzīti par labākajiem un saņems dažāda kaluma «Adwards» ordeņus, kopīgi atskatītos uz paveikto un to nosvinētu. LADC biedriem, sadarbības partneriem, darbu iesniedzējiem (plus viena persona) un lekciju dalībniekiem ieeja ir bez maksas. Citiem interesentiem dalības maksa ir 10 eiro. Pēc ceremonijas gaidāma pasākuma neformālā daļa vīna telpā «Tinto».

 

Visi «Adwards 2016» notikumi norisināsies kinoteātrī «Spendid Palace», Elizabetes ielā 61, Rīgā. Uz visiem pasākumiem nepieciešama iepriekšēja pieteikšanās, rakstot uz e–pastu marija@ladc.lv. Plašāka informācija par lektoriem un festivāla programmu pieejama festivāla mājaslapā.