Ilustrācija — FOLD

Šonedēļ interesenti aicināti reģistrēties vairākiem Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) rīkotiem pasākumiem uzņēmēju atbalstam. Tuvākajās dienās noslēdzas pieteikšanās dalībai starptautiskās izstādēs Parīzē un Ķelnē, kā arī pasākumā, kurā uzņēmējiem būs iespēja individuāli tikties ar LIAA pārstāvniecību ārvalstīs vadītājiem.

Atbalsts Fold 30. augusts, 2016

Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) regulāri aicina dažādu nozaru uzņēmējus piedalīties Latvijas nacionālajos stendos starptautiskās izstādēs, kā arī informē interesentus par atbalsta iespējām, apmācību un konsultāciju programmām un pasākumiem.

Uzņēmēju individuālās tikšanās ar LIAA pārstāvniecību ārvalstīs vadītājiem

Latvijas ārējās ekonomiskās pārstāvniecības darbojas 20 pasaules valstīs. Lai uzturētu pārstāvniecību nepastarpinātu saikni ar uzņēmējiem, individuāli pārrunājot uzņēmēju intereses ārzemju tirgos, notiek uzņēmēju individuālās tikšanās ar LIAA pārstāvniecību ārvalstīs vadītājiem (kontaktbirža).

Šoreiz uzņēmēji aicināti pieteikt tikšanos ar LIAA pārstāvjiem Zviedrijā, Somijā, Dānijā, Vācijā, Lielbritānijā, Krievijā, Azerbaidžānā, Baltkrievijā, Nīderlandē, Polijā, Itālijā, Francijā, Japānā, Singapūrā, Apvienotajos Arābu Emirātos, Ukrainā. Uzņēmējiem, kuri interesējas par starptautisko tehnoloģiju pārnesi un biznesa sadarbību ārvalstīs, kontaktbiržā būs iespēja tikties arī ar Eiropas Biznesa atbalsta tīkla Latvijā darbiniekiem.

Kontaktbirža notiks 6. septembrī no plkst. 9.00 līdz 17.00 viesnīcas «Radisson Blu Daugava Hotel» zālē «Daugava Ballroom», Kuģu ielā 24, Rīgā. Pieteikšanās līdz 31. augustam, aizpildot pieteikuma formu.

Izstāde «IMM 2017» Ķelnē mēbeļu ražotājiem

Līdz 31. augustam Latvijas mēbeļu ražotāji aicināti pieteikties dalībai nacionālajā stendā starptautiskajā izstādē «IMM 2017», kas norisināsies 2017. gada 16.–22. janvārī Ķelnē, Vācijā. Tā ir viena no vadošajām mēbeļu izstādēm Eiropā — šogad to apmeklējuši 80 tūkstoši nozares speciālistu no 128 valstīm, un tajā piedalījušies 1200 dalībnieku. LIAA organizēs nacionālo stendu 160 kvadrātmetru platībā, kur vietas tiek piedāvātas 5 mēbeļu ražotājiem. Stenda konceptu izstrādās un par dalībnieku izvietojumu stendā lems LIAA, sadarbojoties ar apstiprinātajiem dalībniekiem. LIAA sedz stenda organizatoriskos izdevumus, dalībniekiem jārēķinās ar savu pārstāvju komandējuma, transporta, naktsmītnes un citām izmaksām, taču iespējams pretendēt uz «de minimis» atbalstu 80% apmērā ceļa izdevumu segšanai.

Uzņēmumi dalībai Latvijas nacionālajā stendā tiks atlasīti, vadoties pēc pieteikuma formā iesniegtās informācijas. Obligāta prasība dalībniekiem ir angļu vai vācu valodas pārzināšana, bet citi atlases kritēriji un pieteikuma forma atrodami LIAA mājaslapā.

Izstāde Parīzē apakšveļas ražotājiem

Līdz 4. septembrim Latvijas apakšveļas ražotājiem ir iespēja pieteikties dalībai nacionālajā stendā starptautiskajā izstādē «Salon international de la Lingerie», kas norisināsies 2017. gada 21.–23. janvārī Francijā, Parīzē. Izstādi ik gadu apmeklē vairāk nekā seši tūkstoši iepircēju, no kuriem 69% ir no ārvalstīm, bet 31% pārstāv Franciju. Izstādē piedalās apmēram 450 apakšveļas zīmolu, kas tiek pārstāvēti sešos tematiskajos sektoros, tostarp «Designer Labels» (luksus segmenta apakšveļas zīmoli) un «Limited Edition» (jauno dizaineru zīmoli).

LIAA sedz stenda organizatoriskos izdevumus, citi komandējuma izdevumi dalībniekiem jāsedz pašiem, taču iespējams pretendēt uz «de minimis» atbalstu ceļa izdevumu segšanai. Dalībai tiks apstiprināti ne vairāk kā 8 uzņēmumi, kuri ieguvuši augstāko punktu skaitu atbilstoši iepriekš noteiktiem atlases kritērijiem, obligāta prasība ir angļu valodas zināšanas. Plašāka informācija, atlases kritēriji un pieteikuma forma pieejami LIAA mājaslapā.