Ilustrācija — FOLD

Līdz 24. oktobrim atvērta pieteikšanās grantu programmas «Atspēriens» konkursam, kurā Rīgas jaunie uzņēmēji var pretendēt uz finansējumu līdz pat 15 tūkstošiem eiro vienas biznesa idejas realizēšanai.

Atbalsts Fold 23. septembris, 2016

Grantu programmu «Atspēriens» īsteno Rīgas dome sadarbībā ar «Swedbank», un tai var pieteikties privātpersonas vai komersanti, kas reģistrēti Rīgā ne ilgāk kā divus pilnus gadus. Grantu programmas pieteikumi tiek vērtēti galvenokārt pēc biznesa idejas ilgtermiņa dzīvotspējas un oriģinalitātes. Šajā konkursā pastiprināta uzmanība tiks pievērsta tieši inovatīvām idejām, kas var izpausties dažādos veidos. Kā prioritārie virzieni noteikti transports un uzglabāšana, tūrisms un ar to saistītās nozares, ražošana (jo īpaši: datoru, elektronisko un optisko iekārtu ražošana, metālizstrādājumu ražošana, koksnes, koka un korķa izstrādājumu ražošana, pārtikas produktu un dzērienu ražošana), informācijas un komunikācijas tehnoloģijas un būvniecība.

Uzņēmēji, kuru sagatavotie pieteikumi iegūs augstāko novērtējumu, saņems piedāvājumu slēgt līgumu par līdzfinansējuma piešķiršanu. Grantu programma (līdz 80% apmērā) atbalsta jauno komersantu izdevumus, kas saistīti ar specifiskas tehnikas un licenču iegādi, grāmatvedības vai juridisko pakalpojumu apmaksu, interneta mājas lapas izstrādi, darbinieku apmācību, mārketinga materiālu izveidi, telpu īri un labiekārtošanas izmaksām u.c. Vienam uzņēmumam pieejamā granta maksimālais apjoms ir 15 000 eiro.

«Atspēriens» piedāvā gan finansiālu atbalstu konkursa uzvarētājiem, gan organizē bezmaksas seminārus par uzņēmējdarbībā svarīgām tēmām. Jau nākamnedēļ, 28. septembrī, jaunajiem uzņēmējiem būs iespēja apmeklēt semināru, kurā interesenti varēs uzzināt, kā labāk sagatavot kvalitatīvus pieteikumus grantu konkursam, bet 5. oktobrī norisināsies seminārs par par finanšu plānošanas pamatiem. Savukārt 12. oktobrī notiks Mentoru klubs, kurā 2013. gada konkursa laureāts, Andžeja Grauda Bungu skolas izveidotājs, Andžejs Grauds dalīsies savā uzņēmējdarbības pieredzē. Līdz šim «Atspēriens» grantu programmā atbalstītas vairāk nekā 100 biznesa idejas.

 

Pieteikumi «Atspēriens» konkursam jāiesniedz līdz 24. oktobra plkst. 12.00 Rīgas domes Pilsētas attīstības departamentā, Amatu ielā 4, LV–1050, 308. kabinetā. Plašāku informāciju par konkursu, semināriem, kā arī konkursa nolikumu un pieteikuma veidlapas iespējams atrast programmas «Atspēriens» mājaslapā. Pieteikties informatīvajiem semināriem līdz to sākumam iespējams «Swedbank Business Network» platformā uzņēmējiem, vai arī nosūtot e–pastu uz adresi atsperiens@riga.lv.