Vēl šonedēļ, līdz 26. septembrim, uzņēmējiem ir iespēja piedalīties konkursā «Eksporta un inovācijas balva 2016», kuru divpadsmito gadu rīko Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) sadarbībā ar Ekonomikas ministriju. Balvas mērķis ir paust atzinību un godināt tos Latvijas uzņēmējus, kuri ražo eksportspējīgus un inovatīvus produktus un nodrošina izcilu pakalpojumu kvalitāti.

Ziņas Fold 20. septembris, 2016

Konkursā «Eksporta un inovācijas balva 2016» tiks novērtēti komercsabiedrību sasniegumi un noteikti laureāti kategorijās «Eksportspējīgākais komersants» lielo, vidējo un mazo komercsabiedrību grupās, «Importa aizstājējprodukts», «Inovatīvākais produkts», «Rūpnieciskais dizains» un «Eksporta čempions».

Konkursa pretendentu vērtēšana notiks divās kārtās. Pirmajā kārtā žūrijas komisija vērtēs uzņēmēju sniegto informāciju pieteikuma anketās. Otrajai kārtai izvirzītos uzņēmumus žūrijas komisija apmeklēs klātienē. Titula «Eksporta čempions» pretendentus žūrijas komisija izvirzīs no Latvijas lielāko eksportētāju vidus, pamatojoties uz eksporta datiem un ieguldījumu ilgtspējīgas izaugsmes nodrošināšanā. Savukārt nominācijai «Rūpnieciskais dizains» pretendentus žūrija izvirzīs no finālistu loka. Arī ikvienam iedzīvotājam, aizpildot aptaujas anketu, ir dota iespēja pieteikt savu favorītu dalībai konkursā, tā uzslavējot izvēlēto Latvijas uzņēmumu.

Piedaloties konkursā, uzņēmums gūs iespēju saņemt naudas balvu darījuma braucienu apmaksai vai reklāmas laukumu kādā no LIAA izdevumiem, kā arī tiesības izmantot «Eksporta un inovācijas balvas 2016» laureāta zīmi savos mārketinga materiālos un uz produkta iepakojuma.

Līdz šim konkursa ietvaros pasniegti nepilni 300 apbalvojumi un atzinības raksti. Konkursa dalībnieku vidū pārstāvētas visas galvenās Latvijas eksporta nozares — kokrūpniecība, mēbeļu ražošana, metālapstrāde un mašīnbūve, elektronikas un elektrotehnikas ražošana, vieglā rūpniecība, poligrāfija, būvmateriālu ražošana, pārtikas produktu ražošana, tekstilrūpniecība, ķīmiskā un farmaceitiskā ražošana, dizaina preču ražošana, kā arī informācijas tehnoloģiju u.c. pakalpojumi. Iepriekšējo gadu laureāti apskatāmi šeit.

Konkursa «Eksporta un inovācijas balva 2016» laureāti tiks paziņoti svinīgā ceremonijā 2016. gada 8. decembrī, kad visus dalībniekus sveiks konkursa patrons Valsts prezidents Raimonds Vējonis. Dalība konkursā ir bez maksas. Pieteikšanās atvērta līdz 26. septembrim. Konkursa nolikumu un pieteikuma anketu iespējams atrast LIAA mājaslapā un pēc aizpildīšanas anketa jānosūta uz e–pasta adresi zinas@liaa.gov.lv vai jānogādā LIAA Klientu apkalpošanas nodaļā, Pērses ielā 2, Rīgā.