ISSP Starptautiskās meistarklases vizuālā identitāte — Zigmunds Lapsa

Šonedēļ sāksies otrā ISSP Starptautiskā meistarklase fotogrāfijā, kas tās dalībniekiem piedāvās iegūt padziļinātu pasaules līmeņa izglītību laikmetīgās fotogrāfijas jomā. Meistarklases gadu ilgo programmu no 23. līdz 29. oktobrim ievadīs publiskās lekcijas un prezentāciju vakari Kuldīgā, kurus aicināti apmeklēt visi interesenti.

Ziņas Fold 19. oktobris, 2016

ISSP Starptautiskā meistarklase ir praksē balstīta neformālās izglītības programma fotogrāfijā, kas ietver vairākas darbnīcas, kā arī regulāru virtuālu kontaktu ar pasaules līmeņa pasniedzējiem. Darbojoties starptautiski atzītu meistaru vadībā, arī šogad 25 jaunie fotogrāfi no Latvijas un citām valstīm izstrādās konceptuāli spēcīgus un konkurētspējīgus projektus fotogrāfijā. Nodrošinot dalībniekiem regulāru uzraudzību, starptautisku kontaktu loku un iespēju publiski prezentēt darbus, meistarklases mērķis ir sniegt nepieciešamo atbalstu jauniem autoriem savas karjeras sākumposmā. Meistarklase notiks divās paralēlās tematiskajās plūsmas, kuras šogad vadīs starptautiski pazīstami un atzīti fotogrāfi — Saimons Norfolks (Simon Norfolk, Lielbritānija) un Filips Toledano (Phillip Toledano, ASV).

Lai arī pieteikšanās meistarklasei ir noslēgusies, ikvienam fotogrāfijas interesentam no 23. līdz 29. oktobrim būs iespēja apmeklēt lekcijas un pasniedzēju un dalībnieku darbu prezentācijas Kuldīgā.

Svētdiena, 23. oktobris

20.00

Saimona Norfolka (1963) uzstāšanās. Norfolks ir viens no vadošajiem mūsdienu dokumentālajiem fotogrāfiem, kurš vadīs ISSP Starptautiskās meistarklases plūsmu «Photographing the Past» (Fotografējot pagātni), kurā studenti caur fotogrāfiju pievērsīsies «slēptām» un, iespējams, sāpīgām personiskās vai kolektīvās vēstures šķautnēm. Norfolks galvenokārt strādā ainavas žanrā un savos  darbos  pēta  konfliktu  tēmu cauri laikiem, īpaši interesējoties par kara lauka jēdzienu un tā nozīmi mūsdienās. Fotogrāfs ilgstoši dzīvojis un strādājis Kabulā, Afganistānā.

Pirmdiena, 24. oktobris

20.00

Filipa Toledano (1968) lekcija, kurā viņš iepazīstinās ar saviem darbiem, kas pievēršas sociālām, politiskām un dziļi personiskām tēmām. Meistarklasē Toledano vadīs plūsmu «Conceptualizing the Personal» (Kā konceptualizēt personisko). Viņa vadībā studenti strādās ar personiskām tēmām, kas skar ģimeni, attiecības, identitāti un citu individuālu pieredzi, izvairoties no klišejiskā un veidojot patiesus un spēcīgus projektus. Toledano šobrīd ir viens no pazīstamākajiem konceptuālajiem fotogrāfiem, viņa darbi izrādīti visā pasaulē, ieskaitot trīs apjomīgas retrospektīvas un septiņas monogrāfijas.

Otrdiena, 25. oktobris

20.00

Pēc īsas ISSP darbības prezentācijas sekos ISSP Starptautiskās meistarklases dalībnieku portfolio prezentācijas, pirmā daļa.

Trešdiena, 26. oktobris

20.00

ISSP Starptautiskās meistarklases dalībnieku portfolio prezentācijas, otrā daļa.

Sestdiena, 29. oktobris

17.00

ISSP Starptautiskās meistarklases dalībnieku prezentācijas, kurās tiks izrādīti nedēļas laikā Kuldīgā radītie darbi un publika tiks iepazīstināta arī ar gada projektu idejām.

 

ISSP Starptautiskās meistarklases publiskie pasākumi norisināsies Kuldīgas Mākslas un humanitāro zinību vidusskolā, Pētera ielā 5, Kuldīgā. Lekcijas notiks angļu valodā un ir atvērtas ikvienam interesentam bez ieejas maksas. Vairāk par meistarklasi un tās dalībniekiem iespējams uzzināt mājaslapā.