Vāka ilustrācija — Agrita Krieviņa, žurnāla dizains — Madara Krieviņa

Ar akvareli uz vāka iznācis piektais bilingvālā grāmatžurnāla «Benji Knewman» laidiens. Žurnāls stāsta par rudens skumjām, atklāj savdabīgas Rīgas vēstures detaļas un, kā vienmēr, piedāvā virkni saistošu interviju un vizuālu stāstu.

Ziņas Fold 21. novembris, 2016

Grāmatžurnāls «Benji Knewman» tiecas veidot sarunu starp austrumiem un rietumiem, pievēršoties tēmām, kas kopīgas cilvēkiem jebkurā valstī. Šajā numurā tās ir rudens skumjas, bērnības mājas, rētas, kas apliecina, ka esi dzīvojis, un dzīve svešā valstī.

Turpinot stāstus par Latvijas un Rīgas vēsturi, Zigmārs Jauja šoreiz izsekojis kādas 1930. gadu fotogrāfijas izcelsmei, kas izrādās daļa no nu jau izzuduša fenomena — Rīgas ielu fotogrāfiem, kas reiz aktīvi «ķēra» garāmgājējus pie Brīvības pieminekļa. Tikmēr fotogrāfs Andrejs Strokins izložņājis Lielās ģildes aizskatuvi un ģērbtuves, kur uzgājis gan «pleisteišenu» un kalendāru ar kailu meiteni, gan arhitektūras dīvainības.

5. laidiena interviju varoņi ir amerikāņu mārketinga profesors Džons Brančs (John Branch), kuram nekad nav piederējis mobilais telefons, «ZEITmagazin» galvenais redaktors Kristofs Amends (Cristoph Amend) un Mieras ielas frizētavas «Melnais Knābis» saimnieks Vladislavs Saveļjevs. Pie numura vizuālās puses strādājušas māksliniece Agrita Krieviņa, ilustratores Rūta Briede, Līga Kitchen un Anna Vaivare.

Otro gadu pēc kārtas «Benji Knewman» nominēts neatkarīgo žurnālu balvai «Stack Awards» — šoreiz kategorijās «Gada redaktors» un «Gada žurnāls». Uzvarētāji tiks paziņoti 29. novembrī Londonā.

Grāmatžurnāls «Benji Knewman» nopērkams Rīgas labākajās grāmatnīcās un dzīvesstila veikalos, kā arī iegādājams internetā. Grāmatžurnāls pieejams arī Kanādā, ASV, Brazīlijā, Nīderlandē, Lielbritānijā, Austrālijā un citur pasaulē — kopumā 22 valstīs.