Attēls — FOLD

Līdz 2017. gada 31. janvārim atvērta pieteikšanās jaunizveidotai balvai «Local Up», kas radīta, lai apbalvotu mazpilsētās un ciemos īstenotas integrācijas, kultūras un sociālā biznesa iniciatīvas un to autorus, dodot viņiem iespēju pilnveidot savas prasmes veiksmīgai darbības turpināšanai.

Ziņas Fold 6. decembris, 2016

Lai gan mazās pilsētiņās un ciemos nereti tiek realizētas interesantas un vērtīgas iniciatīvas, atrast par tām informāciju ir salīdzinoši grūti. Ar moto «Rīkojies nevis reaģē!» balvas «Local Up» rīkotāji vēlas vietējos varoņus un viņu realizētos projektus darīt zināmus plašākai sabiedrībai.

«Local Up» konkursā tiks apbalvoti ciemu un mazpilsētu aktīvisti, motivējot viņus turpināt iesākto darbu, sniedzot jaunas prasmes un popularizējot viņu veikumu. Balvas mērķis ir padarīt vietējās kopienas spēcīgākas un iedrošināt tās veidot savas vietas nākotni. «Mēs ticam, ka fokuss uz attiecībām starp vietējiem iedzīvotājiem un viņu iedrošināšana veidot kvalitatīvu sociālu, kultūras un biznesa vidi ir veids, kā attīstīt sociālo aktīvismu,» norāda Elīna Sundukova, balvas «Local Up» rīkotāja Latvijā.

Balva tiks pasniegta trīs kategorijās — Labākā integrācijas iniciatīva, Labākā kultūras iniciatīva un Labākā sociālā biznesa iniciatīva. Konkursā var piedalīties individuālas personas, neformālas grupas un nevalstiskās organizācijas, kas darbojas mazās Latvijas, Ukrainas vai Polijas pilsētās (maksimālais iedzīvotāju skaits — 50 tūkstoši) un kas no 2015. līdz 2016. gadam realizējušas projektus vai pasākumus, kuri pozitīvi ietekmējuši pilsētas vai ciema iedzīvotājus. Konkursa pieteikumus izvērtēs starptautiska žūrija.

Balvas «Local Up» uzvarētājiem būs iespēja piedalīties ekspertu vadītās nedēļas nogales meistarklasēs, kas tiks pielāgotas balvas ieguvēju vajadzībām, lai palīdzētu attīstīt viņu projektus un prasmes. Meistarklases tiks rīkotas uzvarētāju valstīs 2017. gada pavasarī. Par biznesa attīstību, biznesa modeļiem un inovācijām stāstīs inovācijas eksperts no Varšavas Jerzijs Kurgans (Jerzy Kurgan), meistarklasi par dizaina pieeju jaunu risinājumu meklēšanā vadīs dizainere un māksliniece no Berlīnes Klaudija Kastrone (Claudia Castrone), padomus mājaslapu veidošanā un digitālajā klātbūtnē sniegs lietotāja interfeisu izstrādātāja Elīna Sundukova, bet projektu vadības rīkus un sadarbību veidošanas paņēmienus atklās Kultūras Aktīvistu kongresa vadītāja Kijevā Oļena Pravilo (Olena Pravylo).

 

Pieteikties balvai iespējams līdz 2017. gada 31. janvārim, aizpildot anketu «Local Up» mājaslapā, kurā lasāma arī plašāka informācija par šo konkursu.