Ilustrācija — Mārtiņš Zutis

Mūzikas izdevniecība «Dirty Deal Audio» arī šogad rīkos «Treniņu Trešdienas» — ikmēneša Latvijas elektroniskās mūzikas skatuves tīklošanās un skašu pasākumus. Pirmo no tiem ievadīs paneļdiskusija «Latvijas elektroniskās mūzikas skatuves analīze», kas norisināsies jau 25. janvārī.

Ziņas Fold 23. janvāris, 2017

«Dirty Deal Audio» rīkoto «Treniņu Trešdienu» mērķis ir saliedēt, izglītot un radīt diskusiju, kā arī jaunas sadarbības iespējas starp pašmāju dažāda žanra elektroniskās mūzikas mūziķiem, mūzikas industrijas profesionāļiem, pasākumu organizatoriem, medijiem, studentiem un citiem interesentiem.

«Treniņu Trešdienu» vakara sākumā būs izglītojošā daļa, kuras saturs katru reizi būs citāds, ietverot tajā lekcijas, paneļdiskusijas, pieredzes stāstus un koncertprogrammas. Vakara turpinājumā norisināsies muzikālā daļa, kur katrā pasākumā ar 20 minūšu garu oriģinālmūzikas prezentāciju uzstāsies seši mūziķi. Pēc katras uzstāšanās norisināsies 5–10 minūšu diskusija starp mūziķi un klausītājiem. Diskusijas temati: mūzikas producēšanas detaļas, izmantotie instrumenti, tehniskie risinājumi, personiskā pieredze un citi.

Diskusijā aicināti piedalīties visi Latvijas elektroniskās mūzikas izpildītāji, menedžeri un citas mūzikas industrijā iesaistītās personas — gan tie kas stāvējuši pie Latvijas elektroniskās mūzikas skatuves šūpuļa, gan jaunpienācēji. «Dirty Deal Audio» vēlas veicināt draudzīgu sarunu brīvā gaisotnē, kuras laikā apmeklētāji var droši izteikties par kopīgām problēmām un meklēt to risinājumus, runāt par vēlmēm un, kā tās sasniegt, kā arī lemt par turpmāko diskusiju tematiem. Sarunas uzdevums ir apzināties esošo situāciju un veicināt auglīgu augsni Latvijas elektroniskās mūzikas skatuves attīstībai.

Lai atvieglotu apmeklētāju un mūziķu savstarpējo kontaktu dibināšanu, katrs apmeklētājs pie pasākuma ieejas tiks reģistrēts un saņems atpazīšanas zīmi, kurā būs minēts mūziķa skatuves vārds vai arī vārds, uzvārds un pārstāvētā organizācija.

Pirmā «Treniņu Trešdiena» notiks jau 25. janvārī, un tās paneļdiskusijas tēma būs «Latvijas elektroniskās mūzikas skatuves analīze». Diskusijā piedalīsies Viestarts Gailītis, Ksenija Kamikaza, Jānis Krauklis, Elvis Zants un Kristaps Puķītis,  to vadīs Anna Macko, taču sarunā būs aicināti iesaistīties visi klātesošie. Savukārt vakara koncertprogrammā ar oriģinālmūziku uzstāsies MNTHA, DJ Multilux, Antikvariāts, Ubisound, Bastard Gyzus, Mr. Myster.

 

«Treniņu Trešdienas» norisināsies reizi mēnesī, katra mēneša pēdējā trešdienā no plkst. 18.00 līdz 23.00 klubā «OneOne», Šarlotes ielā 18a, Rīgā. Ieeja pasākumos — bez maksas. Dalību pasākumā vēlams iepriekš pieteikt, sūtot vēstuli uz eliza@dda.lv. «Treniņu Trešdienas» organizē «Dirty Deal Audio» sadarbībā ar LaIPA un «Mūzikas attīstības biedrību/Latvijas Mūzikas eksports».