LDGB vizuālā identitāte — «H2E»

No 1. janvāra uzsākta pieteikšanās Latvijas Dizaina gada balvai, kura no līdzšinējās Latvijas radošo industriju balvu pasniegšanas prakses atšķirsies gan ar vērtēšanas kārtību un paplašinātu iespēju sabiedrībai iepazīties ar dizaineru darbiem, gan ar to, ka iesniegtie darbi netiks dalīti atsevišķās kategorijās. Pieteikumu pieņemšana turpināsies līdz 1. februārim.

Ziņas Fold 2. janvāris, 2017

Latvijas Dizaina gada balva (LDGB) ir ikgadējs, nacionāls dizaina nozares konkurss, kura mērķis ir apzināt un popularizēt Latvijas dizaineru labākos sniegumus un veicināt nozares augstvērtīgu attīstību. To organizē dizaina birojs «H2E» sadarbībā ar Latvijas Kultūras ministriju, Latvijas Nacionālo mākslas muzeju un Latvijas Mākslas akadēmiju.

«Latvijas Dizaina gada balva vēlas uzsākt sarunu par dizainu un tā klātesamību visdažādākajās nozarēs. Konkursa uzdevums ir gan atzinīgi novērtēt un izcelt labākos dizaina darbus, gan popularizēt dizaina nozari Latvijā. Ik gadu darbus vērtēs izcila žūrija — arī šogad tās priekšgalā ir personības, viedokļa līderi, kuru vērtējumā un darbu analīzē ir vērtīgi ieklausīties. Svarīgi, lai dalība konkursā ikvienam dalībniekam ir būtisks ieguvums un solis izaugsmē, radot dizaina risinājumus, kas dara pasauli labāku,» LDGB mērķus atklāj konkursa rīkotāja, dizaina biroja «H2E» radošā direktore Ingūna Elere.

Šogad darbu pieteikšana LDGB norisinās līdz 1. februārim. Katrs pretendents konkursam var iesniegt ne vairāk kā divus darbus, bet plašāki konkursa nosacījumi pieejami tā mājaslapā.

No 10. februāra līdz 2. martam starptautiska žūrija izvērtēs visus iesniegtos darbus un finālam izvirzīs 20 labākos. Līdz šim izziņotās balvas žūrijas sastāvā ir godalgotās aģentūras «Gagarin» radošais direktors Hringurs Hafsteinsons (Hringur Hafsteinsson), asociētais dizaina profesors un doktorantūras padomnieks, kā arī pētniecības vadītājs dizaina inovācijas projektā «PROJEKT Lab» Nīmas universitātē Stefans Viāls (Stéphane Vial), arhitekte, Oslo Vesterdāles Mākslas, komunikāciju un tehnoloģiju augstskolas profesore Vēsma Kontere McQuillan, Dekoratīvās mākslas un dizaina muzeja (DMDM) vadītāja Inese Baranovska, dizaineris, kurators un starptautiskās dizaina vasaras skolas «MAD» izveidotājs Rihards Funts, kā arī Latvijas Mākslas akadēmijas asociētā profesore Barbara Ābele.

1. martā tiks izziņoti LDGB finālisti, kurus apbalvos ceremonijā 3. martā. No 4. marta līdz 9. aprīlim finālistu darbi publiskai apskatei tiks izstādīti DMDM, bet pēc 9. aprīļa LDGB darbi apskatei būs pieejami citviet Latvijā un ārvalstīs.

Uzzināt vairāk par Latvijas Dizaina gada balvu un līdz 1. februārim pieteikt savus darbus iespējams konkursa mājaslapā.