Ilustrācija — Anna Kevekse (Anna Kövecses), «Playtime New York»

Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra aicina Latvijas uzņēmējus vēl līdz 21. martam pieteikties dalībai starptautiskajā bērnu apģērbu izstādē «Playtime New York», kas norisināsies šī gada 6.–8. augustā Ņujorkā, ASV.

Atbalsts Fold 8. marts, 2017

«Playtime New York» ir viena no nozīmīgākajām bērnu apģērbu izstādēm ASV, kurā piedalās aptuveni 200 bērnu apģērbu zīmolu. Izstādi apmeklē iepircēji, kurus interesē radoši zīmoli vidējā vai augstākajā cenu kategorijā. Izstāde notiek divas reizes gadā, ļaujot zīmoliem demonstrēt savas nākamo sezonu rudens–ziemas un pavasara–vasaras kolekcijas. 2017. gada februārī izstādē piedalījās apmēram 200 bērnu apģērbu dizaina zīmolu gan no ASV (37%), gan ārvalstīm (63%), lielākoties no Spānijas, Francijas, Itālijas un Lielbritānijas. Izstādi apmeklēja gandrīz 2000 nozares profesionāļu, galvenokārt no ASV (87%).

«Playtime New York» 2017. gada augustā pirmo reizi tiek plānots Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) organizēts nacionālais stends. Plānotais stenda laukums — 50 m2, dalībnieku skaits — ne vairāk kā seši. Stenda konceptu izstrādās un par dalībnieku izvietojumu stendā lems LIAA.

Savukārt dalībnieku atlasi dalībai nacionālajā stendā LIAA veiks, vadoties pēc pieteikuma anketā iesniegtās informācijas. Arī izstādes «Playtime New York» organizatori izvērtēs katra zīmola atbilstību izstādes koncepcijai. Dalībai nacionālajā stendā tiks apstiprināti pretendenti, kuri ieguvuši augstāko punktu skaitu atbilstoši atlases kritērijiem un kuru atbilstību izstādes koncepcijai būs apstiprinājuši arī izstādes organizatori. Obligāts priekšnoteikums dalībai izstādē ir angļu valodas zināšanas.

LIAA  segs nacionālā stenda organizatoriskos izdevumus, izstādes platības nomu, stenda konstrukcijas izgatavošanas un uzstādīšanas izmaksas, uzņēmumu reģistrācijas maksu izstādē, eksponātu transportēšanas u.tml. izdevumus.

Uz atbalstu dalībai stendā var pieteikties komersanti, kooperatīvās sabiedrības, zemnieku vai zvejnieku saimniecības un individuālie uzņēmumi, biedrības un nodibinājumi, kuri atbilst sīko, mazo un vidējo komercsabiedrību statusam. Dalībniekiem ir jārēķinās ar savu pārstāvju komandējuma, kā arī ar viesnīcas rezervēšanas un citām izmaksām. Dalībnieki var pretendēt uz «de minimis» atbalstu 80% apmērā ceļa izdevumu segšanai ne vairāk kā trim personām.

Vairāk par atlases kritērijiem un finansiālā atbalsta iespējām var uzzināt LIAA mājaslapā, kur pieejama arī reģistrācijas anketa dalībniekiem. Pieteikšanās dalībai Latvijas nacionālajā stendā izstādē «Playtime New York» atvērta līdz 21. martam.