Publicitātes attēls

Līdz 31. martam atvērta pieteikumu pieņemšana dalībai Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) Radošo industriju biznesa inkubatorā. Elektroniski parakstītus pieteikumus pieņem līdz 2. aprīlim.

Atbalsts Fold 16. marts, 2017

Konsultatīvās komisijas sēde par uzņemšanu LIAA Radošo industriju biznesa inkubatorā plānota aprīļa beigās.

Radošo industriju inkubatora pakalpojumi ir pieejami radošo industriju uzņēmējiem un uzņēmējdarbības uzsācējiem. Inkubatorā var iestāties gan fiziskas personas ar biznesa ideju, gan jau esošie komersanti, kas nav reģistrēti ilgāk par 3 gadiem.

Inkubatorā iespējams izmantot divu veidu atbalsta modeļus: pirmsinkubācijas atbalstu un inkubācijas atbalstu.

Pirmsinkubācijas atbalsta ietvaros idejas autoriem (fiziskām vai juridiskām personām) 6 mēnešus bez maksas ir iespēja izmantot inkubatora koprades telpas, aprīkojumu, saņemt nepieciešamās konsultācijas, apmācības un mentoru atbalstu, ar iespēju vēlāk pretendēt uz inkubācijas atbalstu.

Inkubācijas atbalsta ietvaros papildus pirmsinkubācijas atbalstam inkubatora dalībniekiem ir iespēja saņemt 50% līdzfinansējumu biznesa attīstībai nepieciešamo pakalpojumu iegādei, piemēram, grāmatvedībai, telpu nomai, dizainam, mārketingam, tehnoloģiskajām konsultācijām un prototipu izstrādēm, sertificēšanai, laboratoriju izmaksām u.c. Tāpat iespējams pretendēt uz grantu (ar 50% līdzinansējumu) līdz 10 000 eiro specifiskiem pakalpojumiem un līdz 5000 eiro aprīkojuma iegādes izmaksu segšanai.

LIAA Biznesa inkubatoru mērķis ir atbalstīt jaunu, dzīvotspējīgu un konkurētspējīgu komersantu izveidi un attīstību, nodrošināt fiziskas personas un komersantus ar uzņēmējdarbības uzsākšanai vai idejas attīstīsānai nepieciešamo vidi, konsultācijām, apmācībām, pasākumiem par vispārīgiem uzņēmējdarbības jautājumiem, mentoru atbalstu un grantu līdzfinansējumu. LIAA Biznesa inkubatori tiek finansēti ERAF projekta «Reģionālie biznesa inkubatori un radošo industriju inkubators» ietvaros.

Papildu informācija par uzņemšanu biznesa inkubatorā pieejama LIAA mājaslapā.