«Infogr.am» publicitātes foto

Vizuālo prezentāciju platforma «Prezi» šodien paziņoja par vadošā globālajā tīmeklī bāzētā datu vizualizācijas uzņēmuma «Infogr.am» iegādi. Latvijas un Ungārijas veiksmīgākie start–up uzņēmēji apvienojušies, lai turpinātu attīstīt vizuālo komunikāciju, tostarp veidojot Datu vizualizācijas ekselences centru Latvijā.

Ziņas Fold 16. maijs, 2017

Uzņēmums «Infogr.am», kas šogad kļuva arī par Latvijas Dizaina gada balvas uzvarētāju, ir dibināts Latvijā 2012. gadā. Tā piedāvātie inovatīvie datu vizualizācijas risinājumi ļāva strauji iegūt popularitāti, piesaistot vairāk nekā 3 miljonus lietotāju, kas radījuši vairāk nekā 5 miljonus diagrammu un infografiku — tie apskatīti vairāk nekā 1,5 miljardus reižu. «Infogr.am» piedāvā vairākas ērtas datu lejupielādēšanas iespējas. Lietotāji var radīt dažāda veida diagrammas, kartes, infografikas vienkārši lejuplādējot dokumentu no dažādiem datu uzglabāšanas mākoņiem, vai arī izmantojot «Infogr.am» API sniegtās priekšrocības.

«Infogr.am» izmanto gan mediju kompānijas, gan uzņēmumi un izglītības iestādes. Tas ir līdz šim veiksmīgākais Latvijas jaunuzņēmums, tāpat kā prezentāciju veidošanas rīks «Prezi», kas ir veiksmīgākais Ungārijā radīts uzņēmums. Šobrīd «Prezi» piesaistījis vairāk nekā 85 miljonus lietotāju, kuri radījuši vairāk nekā 325 miljonus prezentāciju visā pasaulē. Nu tie ir apvienojušies, lai kopīgiem spēkiem uzlabotu nākotnes vizuālo komunikāciju un, lai radītu veiksmīgu globālu uzņēmumu ar birojiem Sanfrancisko, Budapeštā un Mehiko. «Infogr.am» kļūs par «Prezi» filiāli, un tā bāzes vieta paliks Latvijā. «Prezi» turpinās investēt «Infogr.am»  izpētē un attīstībā, un veidos Datu vizualizācijas ekselences centru Latvijā. Šis «Prezi» ir pirmais šāda veida darījums, un tā finanšu nosacījumi netiek izpausti.

««Prezi» bija ieinteresēts apvienoties ar «Infogr.am», jo mums ir kopīgs mērķis — palīdzēt klientiem pieņemt izsvērtus lēmumus, piedāvājot viņiem efektīvākus vizuālās komunikācijas rīkus,» komentē «Prezi» izpilddirektors un līdzdibinātājs Peters Arvai (Peter Arvai), piebilstot: «Ja attēls ir līdzvērtīgs tūkstoš vārdiem, tad papildinot to ar datiem, tas kļūst daudz uzticamāks. Vienlaikus, ja nav stāsta, tad dati vieni paši nav tik efektīvi.»

«Mūsu mērķis ir piedāvāt vizuāli pievilcīgas, informatīvas infografikas un citas datu vizualizāciju tehnoloģijas iespējami vairāk lietotājiem. Apvienojot spēkus ar «Prezi», mēs to varēsim īstenot vēl ātrāk,» vienisprātis ir «Infogr.am» izpilddirektors Miko Jervenpē (Mikko Järvenpää).