Ilustrācija — FOLD

Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra jūnijā aicina visus interesentus apmeklēt un tiešsaistē skatīties informatīvus, izglītojošus un uz uzņēmējdarbības attīstību vērstus bezmaksas pasākumus gan Rīgā, gan ārpus tās. Esošie un topošie uzņēmēji varēs iedvesmoties no citu piemēra, pilnveidot savas pārdošanas prasmes un uzzināt vairāk par eksporta iespējām.

Atbalsts Fold 6. jūnijs, 2017

Seminārs «Creative Business Cup» stāsti un iespējas» un vieslekcija

LIAA Radošo industriju inkubators aicina visus interesentus uz dizaina ekspertes, Somijas dizaina aģentūras «0.7 design» vadītājas Jennijas Mūbergas (Jenni Moberg) atvērto lekciju «Dizaina loma uzņēmējdarbībā un tā radītās iespējas», kas norisināsies atklātā semināra «Creative Business Cup» stāsti un iespējas» ietvaros. Mūrbergai ir plaša pieredze, palīdzot Somijas amatniekiem un dizaineriem kļūt starptautiski atpazīstamiem un iegūt klientus ārvalstīs, tādējādi veicinot uzņēmumu eksportu.

Savukārt semināra otrajā daļā radošo industriju pārstāvji dalīsies iespaidos un padomos no savas pieredzes starptautiskajā radošo industriju konkursā «Creative Business Cup». Semināra laikā uzņēmējiem un interesentiem būs iespēja uzzināt plašāku informāciju par konkursa norisi, kritērijiem dalībai, ieguvumiem, kā arī iepriekšējo gadu konkursa dalībnieki paneļdiskusijā dalīsies savā pieredzē un gūtajos iespaidos, piedaloties konkursā. Paneļdiskusijā piedalīsies uzņēmēji Ilona Viļuma no «GIGI Bloks», Ieva Pastare no «Drawies» un Kristaps Banga no «Connection codes», moderatore Līva Stūrmane.

Seminārs notiks 7. jūnijā Ziemeļvalstu Ministru padomes birojā Marijas ielā 13/3, Berga Bazārā. Dalība ir bez maksas, interesenti aicināti reģistrēties pasākumam līdz 6. jūnijam. Pasākums norisināsies angļu valodā.

Eksporta foruma «Magnetic Latvia» tiešraide

8.–9. jūnijā Rīgā jau tradicionāli notiks eksporta forums «Magnetic Latvia», kurā vietējiem eksportētājiem būs iespēja uzzināt aktuālākās tendences un vajadzības, ko diktē digitālais laikmets, lai radītu spēcīgu un konkurētspējīgu sava uzņēmuma tēlu eksporta tirgos. Foruma pirmajā dienā ar lekcijām uzstāsies viens no Lielbritānijas vadošajiem pārdošanas un mārketinga ekspertiem Grānts Lebofs (Grant Leboff), psihologs Greiems Džouns (Graham Jones), kurš specializējas klientu paradumos interneta vidē un identificēs piecus soļus starptautiski atzītu mājaslapu izveidē, kā arī tīklošanās stratēģiju pārzinātājs Endijs Lopata (Andy Lopata), kurš palīdzēs saprast, kuri sociālie tīkli ir katram visatbilstošākie eksporta veicināšanai, kā arī dos padomus efektīvai LinkedIn izmantošanai.

Lai arī pieteikšanās dalībai forumā ir slēgta, pasākumu būs iespējams vērot tiešraidē LIAA mājaslapā 8. jūnijā no plkst. 12.30.

Individuālās tikšanās ar LIAA pārstāvniecību ārvalstīs vadītājiem

Latvijas ārējās ekonomiskās pārstāvniecības darbojas 19 pasaules valstīs. Lai uzturētu pārstāvniecību nepastarpinātu saikni ar uzņēmējiem, individuāli pārrunājot uzņēmēju intereses ārzemju tirgos, notiek uzņēmēju individuālās tikšanās ar LIAA pārstāvniecību ārvalstīs vadītājiem (kontaktbirža).

Šoreiz uzņēmēji var pieteikt tikšanos ar LIAA pārstāvjiem Zviedrijā, Norvēģijā, Somijā, Dānijā, Vācijā, Lielbritānijā, Krievijā, Kazahstānā, Baltkrievijā, Nīderlandē, Polijā, Itālijā, Francijā, Japānā, Singapūrā, Apvienotajos Arābu Emirātos, Amerikas Savienotajās Valstīs, Lietuvā.

Uzņēmējiem, kuri interesējas par starptautisko tehnoloģiju pārnesi un biznesa sadarbību ārvalstīs, kontaktbiržā varēs tikties ar Eiropas Biznesa atbalsta tīkla Latvijā darbiniekiem.

Kontaktbirža notiks 9. jūnijā viesnīcā «Radisson Blu Daugava Hotel», Kuģu ielā 24, Rīgā. Dalība ir bez maksas, pieteikšanās — obligāta.

Pārdošanas un komunikācijas seminārs Rēzeknē

Rēzeknē gaidāma domnīca «Kā pelnīt vairāk servisa industrijā?». Tajā praktiski piemēri par to, kā pelnīt vairāk servisa industrijā, tiks pamatoti ar teoriju. Domnīca paredzēta LIAA Rēzeknes biznesa inkubatora un ALTUM klientiem, īpaši gaidot servisa industrijā strādājošos un tos, kuri paši ir pārdevēji savam ražotajam produktam. Citi interesenti aicināti sazināties ar LIAA Rēzeknes biznesa inkubatoru par iespējām pasākumu apmeklēt. Semināru vadīs ALTUM komunikāciju daļas vadītājs Kristians Pudans.

Domnīca notiks 13. jūnijā plkst. 9.30 LIAA Rēzeknes biznesa inkubatorā Baznīcas ielā 19, Rēzeknē. Pieteikšanās atvērta līdz 12. jūnijam.