Publicitātes attēls

Trešdien, 7. jūnijā no plkst. 15.00 līdz 19.00 «Nice Place Telpa» telpās Rīgā norisināsies diskusija par grāmatu dizainu no izdevēja perspektīvas, kurā piedalīsies grāmatu dizaineri, ilustratori un izdevēji no Latvijas un ārvalstīm. Pasākumu aicināti apmeklēt grāmatizdevniecības un dizaina profesionāļi, kā arī citi interesenti.

Ziņas Fold 2. jūnijs, 2017

Pasākuma «Sarunas par grāmatu dizainu. No izdevēja perspektīvas» viesi sarunu laikā dalīsies savā pieredzē, kas saistīta ar dažādiem grāmatu dizaina aspektiem. Tiks meklētas atbildes uz tādiem jautājumiem, kā, kāda ir grāmatu dizaina nozīme un vērtība, kā dizains var piesaistīt lasītāju uzmanību un celt grāmatu pārdošanas rādītājus, vai labs dizains var stimulēt citu valstu izdevējus iegādāties grāmatu tiesības, kas ir svarīgākais grāmatu dizaina konkursos, kā globālais tirgus ietekmē fotogrāfiju grāmatu dizainu, vai grāmatas unikāla vizuālā noformējuma dēļ var iegūt starptautisku atzinību un citiem.

Sarunas dalībnieki būs izdevniecības «Liels un mazs» redaktore un ilustratore Rūta Briede, ar kuras gādību iznāk ilustrētā bērnu dzejas grāmatu sērija «Bikibuks», vairākkārt apbalvotās izdevniecības «Matthes & Seitz Berlin» direktors Andreass Recers (Andreas Rötzer, Vācija), Londonas neatkarīgās izdevniecības «Peirene Press» pārstāve un rakstniece Maike Cīrfogele (Meike Ziervogel), organizācijas «Stiftung Buchkunst» izpilddirektore un grāmatu dizaina konkursu «The Best German Book Design» un «Best Book Design from all over the World» organizatore Katarina Hese (Katharina Hesse, Vācija), kā arī grāmatu dizaineris un izdevējs Robs van Hūsels (Rob van Hoesel, Nīderlande), kurš līdzdibinājis neatkarīgu fotogrāfiju grāmatu, mākslas grāmatu un pētījumu izdevniecību «The Eriskay Connection».

Sarunu moderēs Toms Mrazausks (Tom Mrazauskas), grāmatu dizaineris un neatkarīgās izdevniecības «Brave Books» (Rīga/Berlīne) vadītājs, kurš saņēmis vairākus apbalvojumus un savā radošajā darbā galvenokārt fokusējas uz fotogrāmatām.

 

Diskusija «Sarunas par grāmatu dizainu. No izdevēja perspektīvas» notiks 7. jūnijā plkst. 15.00 «Nice Place Telpa», Krišjāņa Barona ielā 21, Rīgā. Darba valoda — angļu, ieeja — bez maksas. Pasākumu rīko latviešu literatūras popularizēšanas platforma «Latvian Literature».