Publicitātes attēls

Āzijas–Eiropas fonds (Asia–Europe Foundation — ASEF) ir izsludinājis uzsaukumu, lai atbalstītu Āzijas un Eiropas mākslinieku un kultūras darbinieku savstarpējo mobilitāti. Programmas «Mobility First!» dalībnieki no Eiropas var saņemt finansiālu atbalstu, lai piedalītos pasākumos Āzijas valstīs, uzturētos rezidencēs, dotos īstermiņa vizītēs, kā arī veidotu ilgtermiņa sadarbību. Pieteikumu pēdējais iesniegšanas termiņš ir 15. septembris.

Atbalsts Fold 10. jūlijs, 2017

ASEF ir 1997. gadā dibināta bezpeļņas organizācija, kas atrodas Singapūrā. Tās mērķis ir veicināt sapratni, stiprināt attiecības un sekmēt sadarbību starp Eiropas un Āzijas iedzīvotājiem, institūcijām, kā arī organizācijām. ASEF kopā ar aptuveni 700 partneru organizācijām līdz šim ir īstenojis vairāk nekā 600 projektu, galvenokārt konferences, seminārus un praktiskas nodarbības, kā arī atbalstījis vairākas mobilitātes programmas.

Lai atzīmētu pastāvēšanas 20. jubileju, šogad fonds izsludinājis jaunu mobilitātes programmu «Mobility First!», kas dažādu mākslas un kultūras jomu pārstāvjiem sniedz finansiālu atbalstu ceļošanai no Eiropas uz Āziju un otrādi vai ceļa izmaksu segšanai Āzijā.

Mobilitātes programmai var pieteikties dažādu jomu mākslinieki un kultūras profesionāļi, kā arī organizācijas. Programmas ietvaros ASEF atbalsta septiņu veidu aktivitātes — dalību pasākumos (darbnīcās, konferencēs, festivālos, biennālēs, tīklošanās sesijās), dalību mākslinieku vai rakstnieku rezidencēs, piedalīšanos ar kultūras nozari saistītās apmācībās, īstermiņa izpētes vizītes, pētniecisko darbu, tikšanos ar partneriem jauno pārrobežu sadarbību veidošanai un pasākumus jau esošu partnerību tīklu uzturēšanai vai paplašināšanai.

Maksimālais finansiālais atbalsts apstiprinātajiem programmas dalībniekiem ir 2000 Singapūras dolāru (aptuveni 1270 eiro) ceļošanai no Eiropas uz Āzijas valstīm un otrādi un 1000 Singapūras dolāru (aptuveni 635 eiro) ceļošanai Āzijā. Papildu finansējums ir pieejams cilvēkiem ar īpašām vajadzībām.

Fonds aicina iesniegt pieteikumus no indivīdiem un mākslas organizācijām vismaz 10 nedēļas pirms pasākuma, kura apmeklēšanai vai īstenošanai ir nepieciešams mobilitātes atbalsts. Mēneša laikā pēc mobilitātes atbalsta izlietošanas dalībniekam jāaizpilda atskaites forma. Plašāka informācija par fondu, atbalsta iespējām un pieteikšanās nosacījumiem atrodama ASEF mājaslapā. Pieteikumus iespējams iesniegt līdz 2017. gada 15. septembrim.