Publicitātes attēls

Trešdien, 1. novembrī no plkst. 15.00 līdz 19.00, «Nice Place Telpa» telpās Rīgā norisināsies atvērtā tipa konference «Sarunas par grāmatu dizainu un izdošanu. Izglītība», ko organizē eksporta platforma «Latvian Literature». Konferencē piedalīsies grāmatniecības nozares profesionāļi no dažādām valstīm un stāstīs par savu pieredzi, savukārt uz pasākumu aicināti dizaina, grāmatniecības un poligrāfijas nozaru pārstāvji un citi interesenti.

Ziņas Fold 30. oktobris, 2017

Kā radīt grāmatu, kas iedvesmotu vēl ilgi pēc izdošanas un spētu vienā mirklī ieraut lasītāju kaismīgās debatēs turpat starp grāmatnīcas plauktiem? Kuras ir tās grāmatas, kas padarījušas mūs par labākiem redaktoriem, ilustratoriem, fotogrāfiem vai tipografikas ekspertiem? Kādas būs grāmatas, ko lasīs mūsu mazbērni? Šī ir daļa no jautājumiem, ko pārrunās pasākuma dalībnieki — izdevniecības «Les petits Platons» vadītājs Žans Pols Monžēns (Jean Paul Mongin, Francija), grāmatu autore un ilustratore Aleksandra Češlaka (Aleksandra Cieślak, Polija), grāmatnīcas «Tipi Bookshop» īpašnieks Andrea Kopeti (Andrea Copetti. Beļģija), grāmatu dizaineris un tipografikas eksperts Frīdrihs Forsmans (Friedrich Forssman, Vācija) un pasākuma moderators, izdevniecības «Brave Books» vadītājs un dizainers Toms Mrazausks (Tom Mrazauskas, Vācija). Šī ir jau otrā starptautiskā atvērtā tipa konference par grāmatu dizainu un izdošanu, un platformas «Latvian Literature» pārstāvji plāno turpmāk šāda veida tikšanās organizēt divas reizes gadā. Šoreiz pasākuma organizatori priekšplānā izvirzījuši izglītības tematiku.

«Izglītība ir dialogs, kas sniedz mums iespēju atklāt ko jaunu. Viens no šīs konferences mērķiem ir radīt vietu, kur radošiem cilvēkiem tikties un dalīties ar zināšanām un idejām,» stāsta pasākuma idejas autors un organizators Toms Mrazausks. Savukārt «Latvian Literature» vadītāja Inga Bodnarjuka–Mrazauskas uzsver, ka «iniciatīva notiek ar mērķi pavērt plašāku apvārsni grāmatu dizaina jomā Latvijā, cerot, ka starptautiskas pieredzes apmaiņa ilgtermiņā palīdzēs uzlabot Latvijā radīto drukāto izdevumu konkurētspēju un vairot to atpazīstamību pasaulē».

Atvērtās konferences laikā gaidāma pop–up grāmatu izstāde, kurā būs apskatāmi konferences dalībnieku, izdevēju un dizaineru, darbi grāmatu dizainā.

 

Konference «Sarunas par grāmatu dizainu un izdošanu. Izglītība» notiks 1. novembrī plkst. 15.00 «Nice Place Telpa», Krišjāņa Barona ielā 21, Rīgā. Darba valoda — angļu, ieeja — bez maksas.