Attēls — «H2E»

22. novembrī radošās darbības nedēļas «Radi!2017» ietvaros notiks diskusiju cikla «Latvijas dizains 2020» trešais pasākums, kas šoreiz būs veltīts dizainam izglītībā. To ievadīs Ālto universitātes profesora Pītera Kellija lekcija. Pasākumu aicināts apmeklēt ikviens interesents.

Ziņas Fold 16. novembris, 2017

Latvijas dizainam veltītā sarunu cikla «Latvijas dizains 2020» uzdevums ir sekmēt Latvijas dizaina piedāvāto risinājumu izmantošanu. Tajā jau iepriekš notikušas diskusijas par dizaina lomu valsts pārvaldē un uzņēmējdarbībā, bet turpinājumā plānotas izglītībai un valsts reputācijas veidošanai dizaina kontekstā veltītas sarunas.

Diskusija «Dizains izglītībā» notiks trešdien, 22. novembrī, plkst. 12.15 Latvijas Mākslas akadēmijas jaunajā korpusā. To ievadīs Ālto universitātes praktizējošā profesora, Ph. D. Pītera Kellija (Peter Kelly) lekcija ar globālu skatījumu uz izglītības attīstības tendencēm un izaicinājumiem.

Pīters Kellijs ir starptautiski atzīta biznesa autoritāte. Viņš pētījis dizaina un uzņēmējdarbības disciplīnu mijiedarbību, bet šobrīd ir godalgots praktizējošs profesors Ālto universitātē Somijā, specializējies straujas izaugsmes uzņēmējdarbībā, savulaik bijis Helsinku radošās uzņēmējdarbības skolas (HSCE) izpilddirektors. Kellijs pats sevi dēvē par pozitīvu nonkonformistu, kas strādājis ar vairāk nekā 30 000 dažādu pasaules augstskolu absolventiem un maģistrantiem 24 valstīs.

Plkst. 13.15 pasākums turpināsies ar moderatores Ilzes Dobeles vadītu diskusiju par to, kādu lomu spēlē dizains izglītībā, ko no tā visa sagaida uzņēmēji, kāda loma ir skolām, augstskolām, zinātnei. Diskusija būs balstīta izdevumā «Latvijas dizains 2020». Sarunas dalībnieki apmainīsies viedokļiem par dizaina kompetences iekļaušanu dažādu nozaru izglītībā, aktuālajām tirgus prasībām un sabiedrības attīstības tendencēm. Diskusijas dalībnieki būs privātā sektora, augstskolu, valsts institūciju pārstāvji.

Diskusiju «Dizains izglītībā» organizē Latvijas Republikas Kultūras ministrija sadarbībā ar «Northern Dimension Partnership on Culture» (NDPC jeb Ziemeļu Dimensijas Kultūras partnerību). Diskusija ir atvērta visiem interesentiem, bet, tā kā vietu skaits pasākumā ir ierobežots, organizatori lūdz pieteikt savu dalību līdz 20. novembrim, rakstot uz e–pastu zanda.jaunskunga@km.gov.lv vai zvanot pa tālruni 67330216.

Diskusija «Dizains valsts pārvaldē»

Diskusija «Dizains uzņēmējdarbībā»