Foto — Māris Ločmelis

Mēbeļu un interjera aksesuāru zīmols «Nordi Furniture» pērn nācis klajā ar jaunu mēbeļu kolekciju bērniem un jauniešiem «Kidson». Tās centrālais elements ir bērnu gultiņa melnā vai baltā krāsā, kombinējot tās ar dabīgu ozolu.

Ziņas Fold 31. janvāris, 2018

«Mēs vēlamies bērnus, kas ir patstāvīgi savās domās un darbos, sava ceļa gājējus un jaunu horizontu meklētājus. Dabas likumi ir taisnīgi un skaudri, un tāda ir arī pasaule mums apkārt,» teikts «Nordi Furniture» jaunākās kolekcijas «Kidson» aprakstā. Šī bērniem un jauniešiem radītā mēbeļu kolekcija tiecas izcelt dabas un cilvēka sasaisti gan tās vizuālajā veidolā, gan materiālu izvēlē. Lai arī kolekcijā ietilpst arī skapīši, kumodes un krēsli, tieši bērnu gultiņa izraudzīta par tās galveno elementu.

«Kidson» dizaineris un zīmola «Nordi Furniture» vadītājs Miks Pētersons salīdzina gultiņu ar nelielu, zāli apaugušu sedlienu, uz kuras atpūsties pirms ceļa. Kolekcijas pamatkrāsas ir melna un balta, kas kombinētas ar dabīgu ozolu. Tās nav izvēlētas nejauši — kraukļa melnā iemieso šī putna gudrību un apķērību, bet kaijas balto dizaineris saista ar brīvību un dzīvesprieku. Savukārt ozols kolekcijai piešķir ilgmūžību un sasaisti ar paaudžu paaudzēs nodotām tradīcijām. «Kidson» mēbeles izgatavotas no videi draudzīgiem materiāliem — koksnes plāksnēs un Eiropas ozola, bet to apdarē izmantotas ūdens bāzes krāsas un augu bāzes eļļas.

«Nordi Furniture» ir pašmāju zīmols, kas rada mēbeles un interjera aksesuārus privātai un publiskai videi, un regulāri piedalās starptautiskās izstādēs. Šomēnes «Kidson» mēbeles varēja apskatīt Latvijas nacionālajā stendā starptautiskajā izstādē «IMM Cologne 2018» Vācijā, bet Latvijas auditorija ar tām tika iepazīstināta jau pagājušajā oktobrī izstādē «Design Isle 2017» Ķīpsalā.