Publicitātes attēls

«Magnetic Latvia» biznesa informācijas centrs starptautiskajā lidostā «Rīga» radīts ar mērķi uzrunāt lidostas un Latvijas viesus, lai sniegtu tiem pirmo iespaidu par Latviju kā daudzpusīgu, modernu, inovatīvu un uz attīstību orientētu Eiropas valsti. Tajā eksponēti dažādi Latvijā ražoti produkti, kā arī pieejamas konsultācijas par Latvijas biznesa vidi un tūrisma iespējām.

Ziņas Fold 1. marts, 2018

27. februārī atvērtajā biznesa informācijas centrā «Magnetic Latvia» apvienotas gan tradicionālās vērtības, gan sasniegumi ekonomikā un kultūrā, ietverot Latviju raksturojošos elementus, ražotos produktus, informāciju par investīciju vidi un tūrisma iespējām.

Ārvalstu kompānijas, kas ierodas Latvijā, uzkavējas Rīgas lidostā kā tranzīta pasažieri vai atstāj Latviju, šajā telpā varēs klātienē saņemt Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) darbinieku konsultācijas par Latviju, biznesa sadarbības iespējām un Latvijas interesantākajiem tūrisma objektiem, kā arī plānotajiem valsts simtgades pasākumiem.

Gan Latvijas, gan ārvalstu uzņēmēji, ierodoties lidostā laicīgi pirms sava lidojuma, šīs telpas C izlidošanas sektorā nepieciešamības gadījumā varēs izmantot kā savu biroju, lai pārskatītu prezentācijas, izdrukāt kādus materiālus, vai satiktu biznesa partnerus.

Ārvalstu klientiem pēc iepriekšēja pieprasījuma un vienošanās šeit tiks organizētas tikšanās ar Latvijas uzņēmējiem, kā arī notiks padziļinātas konsultācijas ar LIAA speciālistiem par dažādām biznesa tēmām — investīcijas, inovācijas, valsts atbalsta programmas u.c.

Biznesa informācijas centra «Magnetic Latvia» galvenajā telpā ir izvietoti Latviju raksturojoši interjera elementi — no Latvijā ražota finiera izgatavoti koki, kurus papildina plaša Latvijas dizaina priekšmetu ekspozīcija. Eksponātu autoru vidū ir tādi Latvijas zīmoli kā «Brum Brum», «Materia Bikes», «Dip Dap», «Žube», «Studio Natural», «Maffam Freeform», Rīgas Krēslu Fabrika, «MINT Furniture», «Nakts Mēbeles», «an & angel», «Laima Ceramics», «Ars Tela», Elīna Dobele, «mammalampa», «Nordi Furniture», «LaLampa», «Šmita lampas», «Verba», «Vaidava Ceramics» un «Munio Candela».

Zāles aizmugurējā sienā ir izvietots ekrāns, uz kura tiek demonstrētas šim mērķim izveidotas filmas, kas stāsta par Latvijas biznesa priekšrocībām, cilvēkiem, dabu, mākslu, biznesu, kultūru, tradīcijām, tūrisma piedāvājumu. Centrā ir izbūvētas arī divas atsevišķas tikšanās telpas, kas ir aprīkotas ar visu nepieciešamo tehniku prezentāciju sniegšanai. Šīs telpas var savienot, iegūstot nelielu konferenču telpu, kas tiks piedāvāta apmeklētājiem semināru, sapulču vai plašāku prezentāciju organizēšanai. «Magnetic Latvia» biznesa informācijas centra dizainu veidojis arhitektu birojs «Open AD».

Informācijas centra izbūvei un uzturēšanai piešķirts valsts finansējums 437 500 eiro apmērā. Iecerēts, ka tas šajās telpās strādās vismaz līdz 2020. gada oktobrim. Plānots, ka trīs gadu laikā centru apmeklēs vairāk nekā 280 000 Latvijas un starptautiskās lidostas «Rīga» viesu, tai skaitā vairāk nekā 5000 uzņēmēju un ārvalstu oficiālo delegāciju pārstāvju.