«Habitare» vizuālā identitāte — dizaina studija «358»

Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) aicina Latvijas interjera priekšmetu, dizaina risinājumu un mēbeļu ražotājus piedalīties Latvijas uzņēmumu kopstendā izstādes «Habitare» ietvaros, kas notiks šī gada 12.–16. septembrī Helsinkos. Paralēli tiks piedāvāta iespēja piedalīties Helsinku dizaina nedēļas pasākumos. Pieteikšanās atvērta līdz 18. aprīlim.

Atbalsts Fold 12. aprīlis, 2018

Izstāde «Habitare» ir lielākā un prestižākā vietēja mēroga dizaina izstāde Somijā. 2017. gadā to apmeklēja vairāk nekā 55 tūkstoši cilvēku, no tiem 11 tūkstoši profesionālo apmeklētāju, 800 žurnālisti un 125 blogeri. Pasākumā piedalījās 445 dalībnieki, bet apmeklētāji izstādē pavadīja vidēji trīs stundas.

Latvijas pārstāvjiem būs iespēja izstādīt savus produktus izstādes «Habitare» dizaina sadaļā 6. hallē Latvijas uzņēmumu kopstendā (16m2). Kopš 2016. gada izstādes «Habitare» 6. halle tiek veidota pēc «Ahead», fokusējoties uz laikmetīgu dizainu un īpaši augstas kvalitātes saturu un piedāvājumu. Lai izstādē piedalītos «Ahead» sadaļā, dizainam jābūt uzņēmuma filozofijas, produktu sortimenta un darbības pamatā, savukārt uzņēmuma mērķauditorijai jābūt ieinteresētai interjera dizaina risinājumos, amatniecības vai lietišķās mākslas produktos, ilgtspējīgu risinājumu vai dizaina klasikas jomā.

Uzņēmumi dalībai Latvijas kopstendā tiks atlasīti, vadoties pēc pieteikuma formā iesniegtās informācijas un saskaņā ar izstādes «Habitare» organizatoru lēmumu par uzņēmumu atbilstību «Ahead» konceptam.

Uzņēmējiem, kuri vēlas piedalīties izstādē, jārēķinās ar ekspozīcijas platības nomas un stenda konstrukcijas izmaksām (aptuveni 1100–1500 eiro, atkarībā no dalībnieku skaita), kā arī transporta, apmešanās, mārketinga materiālu, eksponātu transportēšanas organizēšanu un izmaksām.

Precīzas dalības izmaksas būs iespējams noteikt tad, kad būs zināms dalībnieku skaits. Dalībnieki var pretendēt uz ES finansiālu atbalstu — lai to iegūtu nepieciešams noslēgt līgumu ar LIAA par atbalsta saņemšanu.

Paralēli izstādei «Habitare» Latvijas uzņēmēji būs aicināti piedalīties arī Helsinku Dizaina nedēļas norisēs.

 

Vairāk par atlases kritērijiem un finansiālā atbalsta iespējām var uzzināt LIAA mājaslapā, kur pieejama arī pieteikšanās anketa dalībniekiem. Pieteikšanās dalībai Latvijas uzņēmēju kopstendā izstādē «Habitare» Helsinkos, Somijā, atvērta līdz šī gada 18. aprīlim.