Publicitātes attēls

No 12. līdz 14. aprīlim izstādē «Baltic Fashion & Textile RIGA 2018» Ķīpsalā būs sastopami gan pieredzes bagāti Latvijas un ārvalstu tekstila un modes industrijas uzņēmumi, gan arī jauni zīmoli. Paralēli izstādei norisināsies arī semināri un modes skates.

Ziņas Fold 11. aprīlis, 2018

Izstādē «Baltic Fashion & Textile Riga 2018» Ķīpsalā tiksies ražotāji, izplatītāji un iepircēji no Baltijas, Centrāleiropas, Austrumeiropas un Tuvajiem Austrumiem. Tajā varēs aplūkot dažādus audumus, šūšanas piederumus un iekārtas gan profesionāļiem, gan amatieriem.

Tāpat izstādē piedalīsies Latvijas un ārvalstu dizaineri, modes saloni un apģērbu ražotāji, prezentējot savas jaunākās kolekcijas modes skatēs. Organizatori, Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrības BT 1 pārstāvji, informē, ka 70% no izstādes dalībniekiem ir ārvalstu uzņēmumi, kas ir ieinteresēti sadarbībā.

Jau tradicionāli izstādē būs skatāms Latvijas Tehnoloģiskā centra organizētais «Inovācijas stends», kurā atrodamas neierastas idejas un neparasti risinājumi, piemēram, zīmola «3 wind knots» aksesuāri no pārstrādātām avīzēm, «Flashion Wear» funkcionālie apģērbi ar atstarojošiem elementiem un «Allie Janeson» somas, kuras imitē dzintarā iekusušus kukainīšus un augu gabaliņus.

«Ceļš no prototipa uz gatavu produktu mēdz būt garš un sarežģīts — «Inovācijas stendā» izstādē «Baltic Fashion & Textile Riga 2018» varēs aplūkot vairākus jau gatavus, pieslīpētus un konkurētspējīgus produktus,» atklāj Latvijas Tehnoloģiskā centra pārstāve Dzintra Švarcbaha.

12. aprīlī uzņēmēji, dizaineri, tekstila nozares profesionāļi un interesenti aicināti apmeklēt semināru «Mode un dizains: modes industrija un tendences». Tajā piedalīsies Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras Eksporta veicināšanas nodaļas vadītāja pienākumu izpildītājs Filips Tālbergs, modes tendenču konsultante un nozares eksperte («Triumph International») Evita Dokāne un biznesa attīstības vadītāja modes tendenču, stila un inovāciju konsultāciju aģentūrā «Peclers Paris» Šarlotte Delobella. Izstādes ietvaros notiks arī seminārs par audumu drošības starptautisko sertificēšanu un kontaktbirža tekstila un modes profesionāļiem 13. aprīlī.

 

Izstāde «Baltic Fashion & Textile Riga 2018» norisināsies 12.–14. aprīlī, plkst. 10.00 –18.00 Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā, Ķīpsalas ielā 8, Rīgā. Plašāka informācija un pasākuma programma pieejama izstādes mājaslapā.